Välisministeeriumi sõnul on olukord riigis ja regioonis pingeline ning julgeolekuolukord võib ootamatult muutuda.

Ministeerium palub Liibanonis lühiajaliselt viibivatel Eesti kodanikel, kes pole reisi registreerinud, seda kindlasti teha lehel Reisi Targalt või konsul@mfa.ee

Hädaolukorras palutakse helistada +372 5301 9999

Gazas toimunud plahvatus ajas olukorra veel pingemisemaks

Teisipäeva õhtul toimus plahvatus Gaza Al-Ahli haiglas, tappes kohalike võimude ja haigla enda töötajate sõnul üle 500 inimese. Hamasi esialgseid teateid Iisraeli õhulöögist pole sõltumatud allikad kinnitatud ning Iisraeli sõnul võis tegu olla hoopis Islamidžihaad rühmituse lastud ja teelt eksinud raketiga. Samuti ei ole kinnitust ohvrite arvu kohta.

Jordaania pealinnas Ammanis ja Liibanoni pealinnas Beirutis puhkesid peale seda rahutused ning rünnati USA saatkonda. USA president Joe Biden pidi kolmapäeval riike külastama, et veenda Iisraeli ja mõõdukaid araabia riike olukorda rahustama. Visiit jäi plahvatuse tõttu aga ära.

Jordaania välisministeeriumi sõnul oleks tippkohtumisel nüüd mõtet ainult juhul, kui Iisrael lõpetab Gaza ründamise ja lubab sektorisse humanitaarabi. Iisraeli nimetasid plahvatuse süüdlaseks ka näiteks Türgi ning varem pingeleevendusest rääkinud Saudi Araabia ja Araabia Ühendemiraadid.

Nädala alguses alustas Iisrael kõigi kogukondade evakueerimist Liibanoni piirist kuni kahe kilomeetri kauguselt.