Eile veidi enne 14.30 sai Rotterdami politsei mitu teadet intsidentide kohta linnas. Tegemist oli tulistamisega ühes majas Delfshaveni linnaosa Heiman Dullaertpleinil ja Erasmuse meditsiinikeskuses kesklinnas. Need kaks kohta ei ole teineteisest kaugel, vahendab Hollandi ringhääling NOS.

Tulistamistes hukkus kolm inimest: kaks maja elanikku Delfshavenis ja üks arst/õppejõud Erasmuse meditsiinikeskuses.

Tulekahju hoones, kus toimus tulistamine

Mõlemas kohas toimus ka süütamine. Teatati, et sealjuures kasutati Molotovi kokteile, aga politsei ei kinnitanud seda.

Erasmuse meditsiinikeskuses oli palju segadust. Kõigepealt teatati, et kahtlusalune põgenes mootorrattal, aga hiljem arvati, et ta on endiselt hoones. Hoonesse sisenes eriüksus ning töötajad, patsiendid ja teised kohal viibinud jooksid paanikas välja.

Majas Delfshavenis tulistati 39-aastast naist ja tema 14-aastast tütart. Naine suri kohapeal. Tüdruk viidi raskes seisundis haiglasse. Mõne tunni pärast ta suri.

Erasmuse meditsiinikeskuses lasti auditooriumis maha 43-aastane mees. Tema suunas tulistati korduvalt.

Kahtlusalune on 32-aastane Fouad L., kes õppis Erasmuse ülikoolis. Tal oli tulirelv ja kuulivest. Politsei teatas pressikonverentsil, et ka tema elas Delfshavenis Heiman Dullaertpleinil maha lastud naise ja tüdruku naabruses.

Mees on politseile varasemast tuttav. Varem on ta süüdi mõistetud looma väärkohtlemises – ta piinas purjus peaga küülikut. Naabrinaine filmis seda juhtumit ja teatas politseisse, mis näib olevatki põhjus, miks mees ta maha lasi.

Prokuratuur hoiatas Erasmuse meditsiinikeskust mehe eest varem sel aastal. Hoiatuses oli lisaks loomapiinamisele juttu „murettekitavast käitumisest“. Prokuratuur leidis mehe telefonist fotosid surnuks pussitatud inimestest.

Politsei arvab, et mees tegutses üksi.