„Alanud kriisiõppus CREVEX ja selle eelürituse ohutuspäevaga soovime anda signaali, et kriisivalmidus peab olema ühiskonnas kõrgem“, ütles CREVEX põhiõppuse juht Marti Magnus. „Ohutuspäev on hea võimalus teada saada, kuidas ennast parimal võimalikul moel kriiside eest kaitsta ja kelle poole hädaolukorras pöörduda,“ lisas Magnus.

Lauluväljakule on koondanud enamuse Eestis kriiside lahendamisega tegelevad asutused ja organisatsioonid ning seda eesmärgiga pakkuda ja tutvustada oma teenuseid.

Ürituse peakorraldaja Toomas Malva rõhutas, et ohutuspäeval saab inimene ise küsida, katsetada ja uurida kõike, mis on kriisideks valmistumise ja ennetusega seotud. Samuti, milliste asutuste poole kriisi korral abi saamiseks pöörduda, lisab ta.

Lauluväljakul saab näha tulepääste operatsioone ja erinevat päästetehnikat. Toimuvad põnevad demonstratsioonid politseikoerte osavõtul ning nööripääste aktsioon otse laulukaare pealt. Võimalik on tutvuda erinevate riiklike kriisiteenustega ning saada nõuandeid, kuidas ja mida peaks üldse kriisiks varuma. Töötavad infotelgid ning küsida võib kõike!

Päeva juhib vabatahtlik päästja Andres Puusepp ning meelelahutuse eest hoolitsevad ansambel Traffic ja tsirkusestuudio Folie. Sissepääs üritusele on kõigile tasuta.

28.-29. septembril toimub suurõppus CREVEX on üks viimaste aasta suurimaid kriisiõppuseid ja keskendub eelkõige ulatusliku evakuatsioonile, kriiskommunikatsioonile ja suuremahuliste päästetööde elluviimisele. Õppusele kaasuvad mitmed riigiasutused, omavalitsused nagu Viimsi, Jõelähtme, Maardu ja Tallinn ning erasektor.