Romney ütles seda, rääkides meediale iseenda pensionile jäämise plaanist. Ta ütles, et otsustas enam mitte kandideerida, sest on aeg juhtide uue põlvkonna jaoks, vahendab BBC News.

76-aastasel Romneyl on olnud USA poliitikas 20-aastane karjäär. Muu hulgas on ta olnud Massachusettsi osariigi kuberner. Viimastel aastatel on temast saanud nii Bideni kui ka Trumpi häälekas kritiseerija.

Sotsiaalmeediasse postitatud videos ütles Romney, et vanus mängis tema otsuses oma rolli.

„Veel ühe valimisperioodi lõpuks oleksin ma oma 80. eluaastate keskel. Ausalt öeldes on aeg liidrite uue põlvkonna jaoks,“ ütles Romney.

Hiljem ütles Romney ajakirjanikele, et kavatseb utsitada noori inimesi vabariiklastega ühinema, ametitesse kandideerima ja valimas käima. Romney sõnul aitaks mõlemat parteid, kui saaks valida noorema põlve kandidaate.

BBC küsimusele vastates ütles Romney, et oleks suurepärane, kui nii Biden kui ka Trump kõrvale astuksid, et mõlemad parteid saaksid valida kellegi järgmisest põlvkonnast.

Biden on 80- ja Trump 77-aastane.

Romney vastandab end Trumpi-meelsete vabariiklastega ja väidab, et esindab väikest, aga tarka osa parteist, mis on keskendunud poliitilistele eesmärkidele. Trumpi toetavad vabariiklastest seadusandjad on Romney sõnul keskendunud tasategemisele ja arveteklaarimisele kujuteldava ülekohtu eest.

Romney kandideeris presidendiks 2012. aastal, aga kaotas ametis olnud presidendile Barack Obamale.