„Kõnealused Starlinki regioonid ei olnud aktiveeritud. SpaceX ei deaktiveerinud midagi,“ kirjutas Musk täna oma sotsiaalmeediakanalis X.

„Valitsusvõimudelt oli erakorraline taotlus aktiveerida Starlink kuni Sevastopolini välja. Ilmne kavatsus oli uputada enamik ankrus olnud Vene laevastikust. Kui ma oleksin nende taotlusega nõustunud, oleks SpaceX selgelt kaasosaline olulises sõjaaktis ja konflikti eskaleerimises,“ lisas Musk.

„Mõlemad pooled peaksid kokku leppima vaherahus. Iga päev, mis möödub, hukkub rohkem Ukraina ja Vene noori, et võita või kaotada väikesi maatükke, kui piirid vaevalt muutuvad. See ei ole nende elusid väärt,“ leiab Musk.

Musk käskis mullu oma inseneridel salaja Starlinki satelliidikommunikatsioonivõrgu Krimmi ranniku lähedal välja lülitada, et takistada Ukraina rünnakut Venemaa laevastiku vastu, selgub Walter Isaacsoni 12. septembril ilmuvast elulooraamatust „Elon Musk“, teatab CNN.

Isaacson kirjutab, et kui lõhkeainega varustatud Ukraina ujuvdroonid lähenesid Vene laevadele, kaotasid need sideühenduse ja uhuti kahjutult kaldale.

Muski otsus oli ajendatud suurest hirmust, et Venemaa vastab Ukraina rünnakule Krimmis tuumarelvadega. See hirm oli Muskil Isaacsoni sõnul tekkinud vestluste käigus Vene ametiisikutega.