Kella 6.10 seisuga oli rikkelisi elektrikatkestusi veel 9330 kliendil. Kohe pärast keskööd ning veel kella kahe paiku öösel oli neid enam kui 16 000. Elektrilevi tegi ettevalmistusi tormi tulekuks juba varakult ja suurendatud jõududega likvideeritakse rikkeid alates kolmapäeva õhtust.

Kolmapäeval anti välja tormi ja äikesehoiatus, mis tegi koos trombidega kõige suuremat kahju Tartu-, Põlva-, Valga- ja Võrumaal. Äike, torm ja sellega kaasnenud trombid on murdnud palju puid ja oksi, mis on tekitanud hulgaliselt rikkeid Kagu-Eestis ja hetkel on elektrita ca 7500 klienti.

„Oleme suurendatud jõududega tööl ja tormist ning äikesest põhjustatud rikkeid lahendanud alates eilsest hilisõhtust. Meie prioriteet on rikked võimalikult kiiresti lahendada ja hetkel tegeleb sellega 22 brigaadi ning on juurde oodata veel lisajõude,“ lausus Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm.

Äikesetormid ja nendega kaasnevad trombid põhjustavad palju kahju ning toovad kaasa ka ulatuslikke elektrikatkestusi. Elektrilevi brigaadid teevad tööd rikete kõrvaldamisel kahes vahetuses. Kuid äikesetormid võivad rikete lahendamise aega pikendada, kuna siis on eluohtlik elektritöid teha. Samuti palub Elektrilevi kõikidel elanikel katkenud elektriliinidest eemale hoida, kuna need on eluohtlikud.

Sünoptik Kairo Kiitsak kirjutas oma sotsiaalmeedias, et esialgsed radariandmed ja fotod kahjustustest viitavad sellele, et möödunud ööl tekkis Lõuna-Eestis üks või lausa mitu keeristormi ehk trombi, mis olid tugeva vihma sisse ära maskeerunud. „Samuti tegid kahju tugevad pagituuled,“ kirjutas Kiitsak.

Ka erinevates sotsiaalmeediagruppides jagavad inimesed kogemusi eilsest tormist. „Kasvuhoone läinud, teed kinni, torm niitnud metsi maha,“ kirjutas üks inimene ning lisas, et nii suurt tormi tema ei mäleta.

Suuresti on tormist kahjustada saanud Tsooru küla ning selle ümbrus, mida on näha ka ülal asuvatest fotodest.