Kiirpasse saab taotleda PPA iseteeninduses kuni reede varahommikuni ja teenindustes kuni reede lõunani. Hooldustööd on planeeritud kestma reedest kolmapäevani (25.-30.08). Pärast seda taastub võimalus kiirpasse taotleda.

PPA identiteedi ja staatuste büroo vanemkomissar Marit Abram selgitas, et passide trükkimisega seotud tehnikat hooldatakse regulaarselt. „Valdavale osale dokumenditaotlejatest jäävad hooldustööd märkamatuks, küll aga võivad need kahjuks põhjustada ebamugavusi neile, kes just sel lühikesel ajavahemikul soovivad oma dokumendi kätte saada kiiresti,“ märkis ta.

Tavaliselt taotletakse päevas paarkümmend kiirpassi. „Neil inimestel palume kindlasti oma dokument taotleda hiljemalt selle nädala neljapäeval. Siis on kindel, et jõuame selle enne hooldustööde algust valmis teha,“ selgitas vanemkomissar Abram.

Hooldustööd puudutavad ainult passide väljastamist ega mõjuta teiste dokumentide taotlemist ning kättesaamise tähtaegu. Sel ajal, kui kiirpasse taotleda ei saa, pakub PPA kiirkorras taotletud ID-kaarte tavapärase viie päeva asemel väljastamiseks pisut kiiremini.