Algselt avaldatud artiklis väideti ekslikult, et tänava nimed lähevad muutmisele. Volikogus otsus siiski toetust ei leidnud.

Täna toimub Narva linnavolikogu istung, kus muu hulgas otsustakse, kas muuta osade Narva linna tänavate nimed või mitte. Otsus toetust ei leidnud

Päevakorras oli muuta Aleksei Juhhanovi tänav Väike-Rakvere tänavaks, Arsenti Bastrakovi tänav Masina tänavaks, Igor Grafovi tänav Madise tänavaks, Mihhail Gorbatši tänav Seedri tänavaks; 26. Juuli tänav Juuli tänavaks, Partisani tänav Loome tänavaks ning 1. Mai tänav Jaama tänavaks.

Poolt oli viis saadikut, vastu kaheksa ja erapooletuid kolm ehk otsus ei leidnud toetust.

Pika vinnaga mure

Regionaalminister Madis Kallas teatas augusti alguses, et riik võtab Narva viie tänavanime muutmise enda kanda, sest Narva linnavolikogult pole ümbernimetamisega seoses vastust saadud.

„Paljud kindlasti mäletavad, et märtsi lõpus, täpsemalt 29. märtsil anti Narva linnale teada, et teatud tänavanimed ei ole Eestis sobilikud. Sellele on viidanud väga paljud erinevad osapooled ja vastamiseks või seisukoha võtmiseks anti ka paarikuuline tähtaeg. Seda tähtaega pole erinevatel põhjustel siis Narva linnavolikogu poolt kasutatud,“ märkis Kallas.

Kallas lisas, et selle tõttu läheb hiljemalt homme avalikustamisele vastav korraldus tänavanimede muutmiseks.

„Riigi poolt muudame ära Narva linnas viis tänavanime ja need kulud tulevad riigi kanda. Nende tänavanimede muutmise kulud on umbes 8000-9000 eurot,“ ütles Kallas.

Ministri sõnul on alates 3. augustist aega 15 päeva erinevatel osapooltel teha täiendusi või ettepanekuid, kes soovivad oma arvamust avaldada.

„Selline on tänane otsus, et edasi me lähme ja homsest hakkab tähtaeg jooksma, mille ajal on tagasiside meile oodatud,“ ütles Kallas toona.