Pressikonverentsil rääkisid Slava Ukraini nõukogu juht Kristo Tohver ja juhatuse liige Marika Priske.

Räägiti kolmest teemast: kuidas Slava Ukraini oma tegevust jätkab, milliste projektidega on plaan edasi minna ja mis tulemusi andis revisjoni esimene etapp.

Tohver kinnitas, et MTÜ üldkogu on otsustanud ühel häälel Slava Ukraini tegevust vähemalt 2023. aasta lõpuni jätkata. Põhjustena toodi esile, et Ukrainas toimuv sõda ei ole lõppenud ja abi on endiselt vaja, lisaks on Slava Ukraini kontol raha, mida saab otstarbekalt Ukraina hüveks ära kasutada. Priske sõnul on Slava Ukraini kontol umbes 600 000 eurot.

Tohvri sõnul on nende peamine ülesanne teha kõik endast olenev, et taastada usaldus Ukraina heaks annetamisse. Ta ütles, et MTÜ Slava Ukrainile tuleb siiani annetusi nii eraisikutelt kui ettevõtetelt ja see annab lootust, et usaldus ei ole kadunud.

Tohver rõhutas, et kogu Slava Ukraini edasine tegevus peab olema võimalikult läbipaistev, alates revisjonist kuni kõikide järgmiste projektideni.

Pressikonverentsil selgus, et lähinädalatel võtab Slava Ukraini tegevjuhi koha Marika Priskelt üle Anu Viltrop, endine MTÜ Eesti Pagulasabi tugiteenuste juht ja juhatuse liige.

Marika Priske sõnul on Slava Ukraini edasine põhimõte olla täiesti kindel, et osutatav abi on kindlasti vajalik, liigub läbi usaldusväärsete organisatsioonide ja jõuab õigesse kohta.

Revisjoni tulemus on nii Priske kui Tohvri sõnul oodatust positiivsem ja praeguste dokumentide põhjal ei ole näha, et juhatus oleks seadust rikkunud.

Johanna-Maria Lehtme on praegu küll MTÜ liige, kuid mingit muud rolli tal seal ei ole. Tohvri sõnul ei näe ta praeguse seisuga, et Lehtme tulevikus Slava Ukrainisse naaseks.

Vaata revisjoni tulemuste ülevaadet allpool olevast dokumendist.

Jälgi pressikonverentsi Delfi otseblogist!