Peaminister Kaja Kallas tõi pressikonverentsil esile oma rahulolematuse ajakirjandusega.

„Kohati tundub, et natuke on üle võlli, kui ajakirjandus kirjeldab nelja viimase aasta jooksul kehtinud käibemaksualandust või soodusmäära asendamist 9-protsendilise maksumääraga kui maailma ja demokraatia lõppu. Saan aru, head ajakirjanikud, teie käes on tööriist, mida ühelgi teisel huvigrupil pole, see on meedia. Meedia, mida poliitikud kardavad. Võib-olla peaks suhtuma nii, et olete keerulises olukorras, et ühelt poolt esindate huvigruppi, teiselt poolt peate jagama adekvaatset pilti sellest, mis toimub,“ sõnas peaminister kriitilise noodiga.

Ajakirjanduse käitumise tõi ta pinnuna silmis välja ka aspektid möödanikust - täpsemalt häiris teda, kuidas mitte keegi ei suunanud EKREIKE-t opositsiooniga maha istuma ja kompromissi otsima, kui jutt käis II pensionisamba vabaks tegemisest.

Välisminister Margus Tsahkna märkis ühtlasi, et ajakirjanduselgi on tänasel päeval oma roll, et EKRE-st, Isamaast ja Keskerakonnast koosnev koalitsioon ei käiks ringi ning ei seaks oma tegemistega valitsuse legitiimsust kahtluse alla.

Lähemalt saab lugeda meie otseblogist: