„Esimene juhtum leidis aset Tallinn-Narva maantee 162. kilomeetril, kus patrullist sõitis suurel kiirusel mööda sõiduauto Volvo suunaga Kohtla-Järve poole. Politseinikud andsid koheselt sini-punasega peatumismärguande, ent juht otsustas seda eirata. Kiirused ulatusid maanteel ligi 190km/h ning Kohtla-Järve linnas majade vahelisel alal suisa 130 km/h, millega seadis ohtu nii kaasliiklejad kui ka tänavatel liikunud inimesed. Lõpuks leidis juht, et politsei eest ära sõita ei ole mõtet ning kui politseinikud teda kontrollima läksid, selgus ka põgenemise põhjus. Lisaks sellele, et mees pani toime mitu rasket liiklusrikkumist, oli ta ka joobes,“ kirjeldas politsei.

45-aastane mees andis 29. mail enda tegudest aru Viru maakohtus, kus talle mõisteti viis kuud vangistust, mida ei pöörata täitmisele, kui ta üheksa kuulise katseaja jooksul ei pane toime uut kuritegu. Lisakaristusena võeti roolikeerajalt load kolmeks kuuks hoiule.

Kui sini-punase märguandega politseiauto su taga sõidab, siis palume sõiduk turvaliselt peatada.

Jõhvi politseijaoskond

„Teine juhtum toimus Kiviõli linnas, kus patrull otsustas rutiinse liikluskontrolli käigus kontrollida vastutulevat sõidukit. Patrull andis Audi juhile sini-punase märguande, kuid juht otsustas siiski põgeneda. Kaugele ta siiski ei jõudnud, sest kondimootor pole võrreldav autoga ning politsei pidas põgeneja kinni. Mehe kontrollimisel selgus, et tal puudus juhtumisõigus ning on ka varasemalt politsei huviorbiiti sattunud ilma juhtimisõiguseta sõitmise eest. Mehe suhtes alustati väärteomenetlust,“ märgiti politseist.

Jõhvi politseijaoskond toonitas, et liikluseeskirjad on meie kõigi turvalisuse huvides ning joobes sõiduki rooli istumine võib lõppeda heal juhul arestimajas, kuid halvemal juhul kabelis.

„Hoolime teistest kaasliiklejatest, et me kõik jõuaksime turvaliselt koju,“ panid nad südamele. „Samuti pole kasu ka politsei eest ära põgenemisel ning kui sini-punase märguandega politseiauto su taga sõidab, siis palume sõiduk turvaliselt peatada.“