„Ühendame kaks tootmisüksust kokku kolides uude tootmishoonesse. Selle kaudu tõstame meie tootmise sünergiat ja tootmisvõimsust, et rahuldada tuleviku nõudlust. Uus hoone vastab ka oma energiatõhuselt tänapäeva nõuetele ning kiirendame sellega omalt poolt ka rohepööret. Oleme tänulikud Invest Estoniale pikaajalise koostöö eest, kes on meid Eestis aidanud areneda,“ ütles Reimaxi juht Reijo Laine.

EASi ja KredExi ühendasutuse välisinvesteeringute osakond on Reimaxi aidanud erineva asjaajamisega nende Eestisse tulekust peale. „Soome ja Eesti majanduskoostöö on endiselt tugev ning siin juba tegutsevad välisinvestorid soovivad laieneda. Reimaxis on ainulaadne elektroonika ja mehaanika oskuste kombinatsioon ning nad on osa avamere tuuleparkide tööstuse väärtusahelast, kuid nad pakuvad ka elektroonika ja mehaanika valdkonnas kohandatud lahendusi erinevate tööstusharude vajadustele,“ kommenteeris EASi ja KredExi ühendasutuse Soome investorkonsultant Pilvi Hämäläinen.

Praegu tegutseb ettevõte Tallinnas kahes eri asukohas ja hoones Mustamäel ja Lasnamäel, nüüd kolib ettevõte ühele pinnale. Ligi 6000 m2 hoone valmib hiljemalt 2023. aasta lõpus. Ehitusmaksumus on ligikaudu 6,5 miljonit eurot ning tehas pakub tööd ligi sajale töötajale.

Reimax Electronics OÜ on 1991. aastal asutatud Reimax Electronics Oy tütarettevõte, mis on keskendunud juhtmeköidiste, valguskiudkaablite ja seadmekaablite tootmisele ning elektromehaanika koostele.

EASi ja KredExi välisinvesteeringute osakonna eesmärk on kujundada Eestist atraktiivne investeerimiskeskkond, tuua siia uusi välisinvesteeringuid ning pakkuda siin juba tegutsevatele investoritele laienemisvõimalusi.

EAS ja KredEx ühinesid. Ühendasutuse juriidiline nimi on Ettevõtluse ja Innovatsiooni SA, kuid üleminekufaasis jätkub teenuste pakkumine KredExi ja EASi kaubamärkide alt.