Toetusrühma juht Varro Vooglaid (parteitu, ent kuulub parlamendis EKRE fraktsiooni) olla toetusrühmale laiali saadetud põhjenduses teatanud, et 19-st liikmest pooldas Liisa Pakosta väljaarvamist tervelt 14.

Mis põhjusel? Toetusrühmas saavat olla vaid need saadikud, kes toetavad toetusrühma eesmärke, märkis Vooglaid samas kirjas. Ning et nende eesmärk on Vooglaiu sõnutsi kaitsta abielu loomulikku ehk traditsioonilist tähendust, siis Liisa Pakosta - olles deklareerinud „juba toetusrühmaga liitumise päeval poolehoidu nn homoabielu seadustamisele ehk abielu senise tähenduse hävitamisele“ - selle raamistiku sisse ei mahu.

Loomuliku (traditsioonilise) perekonna ja abielu toetusrühma esimees on Varro Vooglaid ja aseesimees Evelin Poolamets (EKRE).

Rühma kuuluvad Martin Helme (EKRE), Mart Helme (EKRE), Rain Epler (EKRE), Anti Poolamets (EKRE), Ants Frosch (EKRE), Rene Kokk (EKRE), Siim Pohlak (EKRE), Jaak Valge (EKRE), Helle-Moonika Helme (EKRE), Arvo Aller (EKRE), Alar Laneman (EKRE), Helir-Valdor Seeder (Isamaa), Mart Maastik (Isamaa), Henn Põlluaas (EKRE), Riina Solman (Isamaa), Priit Sibul (Isamaa), Liisa Pakosta (parteitu).

Pakosta ise näeb, et EKRE otsib siin viisi „kitsast tõde kuulutada“.

„EKRE ei ole aru saanud, et parlamendirühmad on mõeldud konsensuse otsimiseks, mitte vaid oma kitsa tõe kuulutamiseks. Viimaseks sobib näiteks töö fraktsioonis,“ sõnas ta Delfile. „Kui toetusrühma nimi oleks olnud näiteks „Abielu ainult mehe ja naise vahel sätestamise rühm“, siis ma poleks sellega liitunud. Aga loomulik ja ka traditsiooniline perekond on siiski palju laiem ja ei ole ju mitte kuidagi tõsi ka Varro Vooglaiu väide, et just ainult mehe ja naise liiduna on perekonda mõistetud kõikjal maailmas.“