Selle asemel, et kembelda öid ja päevi Jüri Ratasega tema sügavalt isiklikel eraelulistel teemadel, et kas tantsusaates esinemine võis riivata Ratase abikaasa tundeid, võiks peaminister Kaja Kallas tulla välja valitsuse pika plaaniga, kuidas päästa Eesti inimesed vaesusesse langemisest ja ettevõtjad pankrotistumisest.

Saates peatutakse pikemalt toiduainete hindade enneolematult suurel tõusul ja arutletakse, kas valitsus peaks langetama toiduainete käibemaksu. Kui Soome langetab alates detsembrist kuni aprillini – kõige raskemal ajal – elektri käibemaksu 24 protsendilt kümnele protsendile, ja seda kõigile elektritarbijatele, siis meie peaministripartei sellist ideed ei toetanud, kuigi see oli valitsuses arutlusel. Endiselt pole ühtki meedet ettevõtjatele, kes teatavad igal nädalal üha uutest pankrottidest. Kõige müstilisem on riigiladviku ükskõiksuse juures, et valitseva partei reiting püsib endiselt kõrgel.

Vaieldakse tuliselt eluohtlike elektriliste tõukerataste, lume alla mattunud tühjalt seisvate jalgrattateede ja rohepöörde mõttekuse/mõttetuse teemadel. Kõige naeruväärsem on, et räägime suure suuga planeeti päästvast rohepöördest, aga lubame samas veipimist ja e-sigarettide (mis ei idane ega mädane looduses ning mis kahjustavad nii organismi kui loodust) laialdast levikut. Koolilaste hulgas on veipimine väga suur probleem, ent lahendust ei paista. Selle asemel annetas üks riigikogu liige oma katuseraha veipimist propageeriva MTÜ toetuseks.

Räägitakse ka Nursipalu harjutusväljaku ümber toimuvast ja kurvast paradoksist, et Eestisse ei saagi kunagi midagi ehitada – vastu ollakse absoluutselt kõigele, alates kanala ehitamisest ja lõpetades tuumajaama rajamisega.

Kõigest lähemalt kuula juba saatest.

Ingrid Veidenberg ja Liisa Pakosta podcastis "Reaalsuskontroll"