Politsei sai kell 4.45 kohaliku aja järgi teate võimaliku drooni kohta Haakonsverni sõjalise objekti piirkonnas, teatas Norra lääne politseiringkonna operatiivjuht Tore-Andrè Brakstad, vahendab Norra ringhääling NRK.

Tähelepanekutest teavitati Fleslandi lennuvälja ja Norra kaitseväge.

„Ka nemad tegid tähelepanekuid, mis toetasid neid tähelepanekuid,“ teatas Brakstad.

Kell 6.10 sai politsei teate võimaliku drooni kohta Førde lennuväljal Bringelandis.

Politsei uurib nüüd, kas märgatud objektid olid tõesti droonid. Brakstadi sõnul ollakse kontaktis ka meteoroloogiainstituudiga, et uurida, kas tegemist võis olla ilmastikunähtusega.

„Me oleme õhuruumi ajutiselt sulgenud, kuni otsustame pärast täielikku hinnangu andmist, et on ohutu lennuliiklust taas alustada,“ ütles Fleslandi lennuvälja operatiivülem Øystein Skaar NRK-le.

Fleslandi lennuväli suleti pärast kella 6.30.

„On selged viited sellele, et seal on olnud droonid, jah,“ ütles Skaar, kes ei osanud öelda, millal lennuväli taas avatakse.

Droonide või mudellennukitega ei tohi lennuväljadele lähemale kui viis kilomeetrit lennata. Selle raadiuse sees lendamine tuleb kohaliku liiklusteenistusega kokku leppida.

Hiljem teatas politsei, et olukord on normaliseerunud.

„Olukord on normaliseerunud. Me oleme nüüd uurimisfaasis. Politseil on valmisolek saada uusi tähelepanekuid ja samaaegselt töötame me saadud tähelepanekute kaardistamise kallal,“ ütles politsei operatsiooni juht Fleslandis Ørjan Djuvik kohaliku aja järgi kell 10.

Kahtlusaluseid ei ole. Viimast korda märkas drooni politseipatrull kell 7.10.

„Ma olen kindel, et on vähemalt üks droon. Meil on pilt ja video. Drooni märgati fjordis Fleslandi lähedal,“ ütles Djuvik.

Norras on viimasel ajal täheldatud lendamas mitmeid tuvastamata droone.