Kohtla-Järvel lülitati tänavavalgustus välja mai keskpaigas. Elanikke teavitati sellest lakoonilise teatega linnavalitsuse kodulehel.

Linnapea Toomas Nael põhjendas otsust Delfile elektrikokkuhoiuga. Tema väitel jääb linnal aasta lõpuks prognooside kohaselt tänavavalgustuse peale puudu umbes 300 000 eurot. Juba aprilli lõpuks oli kulunud üle poole selle jaoks eelarves eraldatud vahenditest. "Need elektriarved – ei saa nüüd küll öelda, et oleme väga ehmunud –, aga paraku nii ta on," nentis Nael. "Võrreldes mullusega on need palju suuremad, eeldame, et vähemalt kuni kolm korda. Olukorra paranemist ekspertide sõnul aga oodata ei ole."

Tänavavalgustuse puudumise tõttu on linna poole pöördunud juba ligi pooltuhat elanikku, kellest 443 on tänaseks allkirja andnud petitsioonile, millega palutakse tänavatele valgus tagasi tuua. "Inimesed on nii helistanud kui ka pöördunud e-kirja teel, samuti avaldanud pahameelt ühismeedias," tõdes Nael.

Samuti on kohalikke ärritanud üleskutse kasutada liikudes taskulampi või liikuda mitmekesi. "Kõige lihtsam soovitus: tehke ennast nähtavaks. Näiteks kui kõnnite pimedas linnaruumis, siis kasutage taskulampi, jalakäijana kindlasti kandke helkurit,"