"Ma tunnen ikka veel iga kord, kui saabun autoga või maandun helikopteriga majatagusele murule, seda hunnitut paika vaadates erutusvärinat ja tunnen, milline au on jagada selle ajalugu viimased kaheksa aastat," ütles Clinton.

Clinton kõneles 200 aastast, mis on möödunud esimese asuka, president John Adamsi saabumisest veel pooleliolevasse Valgesse Majja, milles sestpeale sai USA presidentide residents.

Ta pöördus Valge Maja lõunapoolse sissekäigu kohal paiknevalt rõdult väiksearvulise publiku poole, kelle hulgas olid ka Adamsi järeltulijad.

Valge Maja sünnipäevatseremooniast võttis osa ka Clintoni tütar Chelsea, kuid senatisse kandideeriv esimene leedi Hillary Rodham Clinton viibis kampaaniaüritusel.

"Me armastame Hillary ja Chelseaga seda maja. Meile on meeldinud siin elada," ütles Clinton. "Me oleme Ameerika rahvale sügavalt tänulikud, et see on olnud need kaheksa aastat meie koduks."

Tseremoonial etendati ka stseeni, kus maja ümbritseva aia väravast sisenes USA armee pillimeeste saatel nelja valge hobuse tõllas Ühendriikide teist presidenti kehastav näitleja.

Adamsi pidulik saabumine sünnipäevaetendusel oli liialdus. Tegelikult jõudis president 1800. aastal üsna märkamatult majja, kus oli valmis vaid paar tuba, rääkis tseremoonial ajaloolane David McCullough.

Ainus pilt, mis juba siis seinal rippus, oli Gilbert Stuarti portree esimesest presidendist George Washingtonist, mis ehib Valget Maja tänini.

Adamsi Valges Majas viibimine jäi lühikeses. Vähem kui neli kuud pärast sissekolimist ei valitud teda teiseks ametiajaks ja tema asemele tuli Thomas Jefferson.

Juba vähem kui nädala pärast tuleb ameeriklastel otsustada, kes on Valge Maja järgmine peremees. 7. novembril asuvad võitlusse demokraat Al Gore ja vabariiklane George W. Bush.