Leping näeb ette ülikoolide tegevuse koordineerimist, teineteise huvide kaitsmist haridus- ja teaduspoliitika valdkonnas ning koostööd õppe-, teadus- ja arendustegevuses, teatas TPÜ pressiesindaja BNS-ile.

Koostöövaldkondi on 17 ja igal neist on kuraator kummaski ülikoolis.

Lepingu allkirjastavad Tallinna pedagoogikaülikooli rektor Mait Arvisto ja Tallinna tehnikaülikooli rektor Andres Keevallik.

Koostöölepingu kehtivus on viis aastat.

Eriti tähtsustavad ülikoolid lepingus koostöö arendamist loodusteaduste valdkonnas, selleks kirjutatakse eraldi alla vastastikuse mõistmise memorandum. Mõlemad ülikoolid on loodusteaduste alal teinud tõhusat tööd oma väljakujunenud suundades — TPÜ bioloogia-merebioloogia, geoökoloogia ja keskkonnakorralduse ning TTÜ keskkonnatehnoloogia, keskkonnakeemia ja biotehnoloogia vallas, ütles pressiesindaja.

TPÜ ja TTÜ ühine kooskõlastatud tegevus loodusteaduste arendamisel loob tema sõnul kindlad eeldused nimetatud teadusharude püsimisele ja tugevnemisele Tallinnas ning aitaks ühtlasi oluliselt tõhustada üliõpilaste loodusteaduslikku väljaõpet, suurendada nende erialast konkurentsivõimet tööturul ja tõsta teadustegevuse resultatiivsust.

Memorandum näeb ette ka ühiste loodusteaduslike õppekavade väljatöötamise, innovatiivse ülikoolidevahelise loodusteaduste keskuse loomise, ühised uurimistööd ning õppe- ja uurimisbaaside avamise partnerülikooli õppuritele ja teadlastele.