Ehkki nii Bush kui demokraatide kandidaat Al Gore on kuninglikku päritolu, on Bushil kuninglikke sidemeid hoopis enam.

Bush on sama hästi kui lähisuguluses kõigi Euroopa võimul ja võimuta monarhidega — kaasa arvatud Albaania kuningas — ning on Briti kuningakoja liikmete hõimlane.

Bush on Briti kuninganna-ema, kuninganna Elizabethi ja troonipärija prints Charlesi nõbu 13. põlvest.

Bushi sugupuu on dokumentaalselt tõestatud 15. sajandini. Ta on Henry III ja Henry VIII õe Mary Tudori (Prantsuse kuninga Louis XI abikaasa) otsene järglane ning põlvneb ka Inglismaa kuningast Charles II-st.

"Nüüd on selge, et nii mr. Gore’il kui mr. Bushil on ebatavaliselt kuninglike ja aadlisoost esianemaid," ütles Burke’s Peerage’i kirjastusdirektor Harold Brooks-Baker.

"USA ajaloos ei ole kunagi olnud korraga kaht presidendikandidaati, kes on nii hästi varustatud kuninglike liitlastega."

Brooks-Bakeri sõnul on siniverelise põlvnemisega saanud hoobelda ka presidendid George Washington, Thomas Jefferson, Franklin ja Theodore Roosevelt ning Ronald Reagan.

Demokraatide kandidaadi Gore’i geenipärand pole nii muljetavaldav. Kuningas Edward I järeltulijana on ta suguluses USA ekspresidendi Richard Nixoniga, kes oli sunnitud tagasi astuma seoses 1974. aasta Watergate’i skandaaliga.

Küll aga on Gore’il otsesidemed Püha Rooma keisririigiga. Tema esivanemate hulka kuuluvad Püha Rooma keisrid Louis II, Charles II ja Louis I — ning ka 8. sajandil valitsenud Karl Suur.

Häda on paraku selles, et Karl Suure kaudu on Gore suguluses ka oma rivaali George W. Bushiga.