Vaatleme Maire Forseli lugu kui juhtumi uuringut ehk case study’t: Saaremaale kolides ei leidnud naine omale erialast tööd ja otsustas endale ise töökoha luua, sellise kuhu meeleldi tahaks minna. Sündis Leisi Lapikoda, kus naine valmistas imekauneid käsitööpatju – üksi ja käsitsi, üks padi päevas. Üsna kiiresti aga selgus, et kui olla 100% aus Eesti riigi ees, tuleb 65 euroselt padjalt maksta 35 eurot riigile maksudeks. Selliselt toimetades aga ei tule ots-otsaga kokku.

Maire Forsel oleks võinud alustada -tamist, maksta endale palka mustalt ja ümbrikus, laveerida riigi ees olevatest kohustustest. Seda naine teha ei soovinud ... tema võttis hoopis kätte ning otsustas olla 100% aus ja näidata eeskuju. See tähendas aga väga rasket teed edasi, sest väikese ja mikroskoopilise käibe ettevõtet on meie tingimustes raske pidada. Sellest katsetusest sündis aga raamat “Palgatööst kõrini? Hakka ettevõtjaks”, mille ilmumise järel avanes Maire ees aga täiesti uus töösuund: koolitused.

Maire Forsel

Nii käibki Maire tegemas koolitusi sellest, kuidas hakata ettevõtjaks, olles ise eeskujuks ja näiteks, et igas Eesti otsas on võimalik ise endale tööd andes ära elada. On vaid vaja leida oma nišš ja hakata seal toodet/teenust pakkuma, nagu ütleb Maire.

Saate “Paremad jutud” neljandas osas rääkis mikroettevõtjaks hakanud raamatupidaja Maire Forsel sellest, kuidas on Eestis olla ettevõtja, mis on selle valiku head ja vead ning mida plaanib riigikogus ära teha – kui osutub valituks. Saatejuht on ajakirjanik Martin Hanson.

Kuula vestlussaate “Paremad Jutud” neljandat salvestust siit:


Jaga
Kommentaarid