USA uudiste- ja meelelahutusportaal Buzzfeed väitis seda oma artiklis neljapäeval, tuginedes kahele anonüümseks jääda soovivale korrakaitseametnikule, vahendab uudisteportaal BBC.

Artiklist leitav väide, et president Trump käskis oma endisel erajuristil Michael Cohenil Kongressile valetada, „ei ole täpne“, pidas eriprokurör Robert Muelleri büroo vajalikuks teatada harukordses avalduses.

„USA portaali kirjeldus ametkonna omandatud dokumentide ja tunnistuste iseloomustusest seoses Michael Coheni tunnistustega Kongressi ees ei ole täpne,“ ütles Muelleri meeskonna pressiesindaja Peter Carr.

Buzzfeedi ajakirjanik Ben Smith teatas, et hoolimata eriprokuröri büroo avaldusest, jääb ta oma loo juurde, ja soovitas hoopis eriprokuröri bürool sellesse küsimusse süveneda.

Allikad väitsid BuzzFeedile, et Cohen ütles eriprokurörile seda, et pärast valimisi käskis Trump isiklikult tal valetada ja öelda, et läbirääkimised lõppesid kuid enne, kui need tegelikult lõppesid, et hägustada Trumpi osalemist.

Eriprokuröri büroo sai Trumpi käsust Cohenile kongressile valetada teada mitmete Trump Organizationi tunnistajate küsitlemisel ning sisemistest e-kirjadest, tekstisõnumitest ja muudest dokumentidest. Cohen tunnistas seejärel seda ka ise, väidab portaal.