Carlson ütles, et Nõukogude Liit varises kokku üle 25 aasta tagasi ja et Venemaa, mis on selle asemel, ei ole riik, mis Lääne-Euroopale kallale tungiks.

„Miks ei peaks meil olema debatt artikli 5 üle, mis kohustab meid teisi riike kaitsma?” küsis Carlson Tafurilt.

Carlson küsis, miks peaks USA panustama suuri ressursse millegi sellise pärast nagu „Eesti territoriaalne terviklikkus”.

Tafuri ütles, et NATO on olnud edukas minevikus ning on sõjaline ja luureandmete jagamise allianss. Ta märkis, et NATO aitas Nõukogude Liidust võitu saada ning Putini Venemaa ei ole sama, aga ta püüab õigusriike ja vabaturgu välja juurida.

Carlson küsis Tafurilt, kas ta toetab tuumasõja algatamist, et kaitsta Lätit.

„See on see, milleks me oleksime kohustatud,” ütles Carlson. „Teiste sõnadega, meie lapsed võivad surra Läti pärast, sest see kaitseb kuidagi õigusriiki.”

„Kas keskmine ameeriklane teab, et me oleme selles asjas konksu otsas?” küsis Carlson.

Tafuri vastas, et kui Balti riigid langevad Venemaa sissetungi ohvriks, oleks Ida- ja Lääne-Euroopa järgmisena Kremli vaateväljas.

Carlson teatas selle peale, et tema argumendid põhinevad 2019. mitte 1945. aastal.

Carlsoni sõnadele reageeris Twitteris president Toomas Hendrik Ilves, kes meenutas, et Eesti on saatnud USA-d toetades sõdureid ja kandnud kaotusi Afganistanis ja Iraagis.

„Nii et kõik USA-d Afganistanis ja Iraagis toetades surnud Eesti sõdurite matused, kus ma käisin, olid ilmaasjata? Palun vastake. Jah või ei,” kirjuas Ilves.