Politseinikud asusid meest otsima pärast häirekeskusesse tehtud kõnet ning kontrollisid haiglaid ja mehe elukohta, kust leiti ka talle kuuluv telefon. Viimane sõnum telefonist saadeti 9. jaanuari pärastlõunal. Politseinikud veendusid, et mees pole Eesti piiri ametlikult ületanud lahkunud ning suhtlesid tema naabritega, kuid mehe asukoha kohta uut infot ei saadud.

Tänu kohaliku inimese teatele leiti mehele kuuluv sõiduauto Kose vallast metsa äärest. Paksu lume alla mattunud sõiduki uksed olid lukus ning jalajälgi näha ei olnud. Kell 22 alustati auto juurest mehe otsimisega, kuhu kaasati peale patrullide ka jäljekoer ja droon, kuid kahjuks see sel õhtul tulemust ei andnud. Maastikuotsinguga alustati uuesti täna ennelõunal ning kell 13.15 leiti mehe surnukeha vabatahtlike abiga soisest metsast.

Põhja prefektuuri operatiivjuhi Ivo Utsari sõnul alustati maastikuotsingutega tema auto lähedalt. „Vabatahtlike abiga leiti ta umbes pooleteise kilomeetri kaugusel oma sõidukist, mis oli tee äärde pargitud. Esialgse hinnangu järgi ei põhjustanud tema surma kuritegu, tema surma põhjuse selgitab ekspertiis. Tänan kõiki vabatahtlikke, kes aitasid täna kadunud meest otsida, ning inimesi, kes meile infot jagasid ja abiks olid,“ ütles Utsar.

Jaga
Kommentaarid