Kariņš informeeris kohtumisel riigipead luua üritatava valitsuse prioriteetidest ja vastutusalade jaotusest valitsuses, vahendab Läti Delfi.

Koos Uue Ühtsusega plaanivad koalitsiooni moodustada Rahvuslaste Ühendus, Uus Konservatiivne Partei. KPV.LV ja ühendus Attīstībai/Par!.

Algselt võtsid valitsuse moodustamise läbirääkimistest osa ka Roheliste ja Talupidajate Liidu (ZZS) esindajad, kuid mitme erakonna maha märgitud „punaste joonte” tõttu otsustati läbirääkimised ZZS-iga lõpetada.

Lisaks peaministri kohale tahab Uus Ühtsus saada rahandusministri (kandidaat on Jānis Reirs) ja välisministri (kandidaat Edgars Rinkēvičs) portfelle.

KPV.LV-le pakutakse siseministri (Sandis Ģirģens), majandusministri (Didzis Šmits) ja heaoluministri (Ieva Krapāne) portfelle, Uuele Konservatiivsele Parteile justiitsministri (Jānis Bordāns), sideministri (Tālis Linkaits) ning teadus- ja haridusministri (Ilga Šuplinska) portfelle.

Attīstībai/Par! võib oma valitseda saada kaitseministeeriumi (Artis Pabriks), keskkonna- ja regionaalarenguministeeriumi (Juris Pūce) ja tervishoiuministeeriumi (Ilze Viņķele). Rahvuslaste Ühendusele võidakse pakkuda kultuuriministri (Diana Melbārde) ja põllumajandusministri (Kaspars Gerhards) kohti.