Eile kella 16.14 ajal toimus liiklusõnnetus Tartumaal Kambja vallas Reola külas Vanakooli teel, kus 13-aastane poiss liikus keset sõiduteed ja sai löögi sõiduki Nissan Almera parempoolse tahavaatepeegliga. Sõidukit juhtis 51-aastane mees. Jalakäija toimetati Tartu Ülikooli kliinikumi.

Kella 17.41 ajal toimus liiklusõnnetus Harjumaal Tallinn-Tartu-Võru-Luhamaa maantee 32. kilomeetril, kus esialgsetel andmetel juhtis 61-aastane mees veoautot DAF ja kaotas sõiduki üle kontrolli ning sõitis teelt välja kraavi, riivates müratõkkeseina. Autojuht toimetati sündmuskohalt Põhja-Eesti regionaalhaiglasse.

Lisaks õnnetustele pidas politsei kinni ka neli juhti, kes olid enne sõitu tarbinud alkohoolseid jooke.

Nii värskelt sadanud lumi kui kohati esinev kiilasjää muudab teeolud keeruliseks ja seetõttu tõttu palub politsei juhtidel varuda sihtpunkti jõudmiseks aega, vältida võimalusel möödasõite ning kindlasti hoida pikivahet. Kiirus tuleb valida vastavalt teeoludele ning tuleb arvestada võimalusega, et teedel võib olla suuremaid oksi ja puid.

Libeduse oht on kõige suurem sildadel, viaduktidel, metsavahelistel teelõikudel, ristmike kiirendus- ja aeglustusradadel, bussipeatuste läheduses, raudteeülesõitudel jm. Neis kohtades toimub rohkem pidurdamisi ja kiirendamisi ning lumi ja jää lihvitakse kiiremini libedaks.

Täna varahommikul olid teekatted põhi- ja suurematel tugiteedel soolaniisked või soolalumesegused. Kõrvalteedel võib kohati esineda libedust ja kinnisõidetud lund.