Politsei- ja piirivalveameti peadirektori asetäitja Krista Aasi sõnul on viimase viie päeva jooksul politsei saanud ühtekokku 183 teadet lähisuhtevägivalla kohta. "Jõulupühade ajal saime keskmiselt 35 sellist teadet päevas," ütleb ta. Seda on vähem kui eelmistel aastatel. Aasta tagasi oli saadi päevas 48 teadet, üle-eelmisel aga 56.

"Ühelt poolt teeb see rõõmu, et tänavu vägivallatseti jõulupühade ajal kodudes vähem kui viimastel aastatel," kommenteerib Aas. Teistkätt tõdeb ta, et paljud taolised teod jäävad kahjuks tähelepanuta, kui info vägivalla kohta kodust välja ei liigu. Tal on hea meel, et viimastel aastatel on inimesed asunud julgemalt politseid lähisuhtevägivallast teavitama. Teavitajateks on nii ohvri naabrid, sugulased, tuttavad kui ka juhuslikud kõrvalseisjad. "Vägivallast teavitamine võib päästa inimelu ning samal ajal aitab see luua turvalisemat tulevikku meie kõigi jaoks," lisab Aas.

Põhja prefektuur: 28 vägivallajuhtumit

21. detsembril teatati, et Põhja-Tallinnas Sõle tänaval asuvas korteris löödi 36-aastast meest.
21. detsembril teatati, et 34-aastane mees lõi Põhja-Tallinnas Tööstuse tänaval asuvas korteris noaga 23-aastast meest ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid 34-aastase mehe kinni.
22. detsembril teatati, et väidetavalt tundmatu mees lõi Lasnamäel Laagna teel alkoholijoobes 24-aastast meest ja tekitas talle valu.
22. detsembril teatati, et väidetavalt tundmatu mees lõi Mustamäel E. Vilde teel pudeliga 42-aastast meest ja tekitas talle kehavigastusi.
Ööl vastu 23. detsembrit teatati, et 32-aastane mees lõi Lasnamäel Peterburi teel asuva toitlustusasutuse juures pudeliga 44-aastast meest ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid 32-aastase mehe kinni.
23. detsembril teatati, et väidetavalt tundmatu mees lõi Haaberstis Õismäe teel 49-aastast meest ja tekitas talle valu.
23. detsembril teatati, et 26-aastane mees lõi Kesklinnas Vana-Posti tänaval asuva meelelahutusasutuse juures oma elukaaslast, 21-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.
23. detsembril teatati, et alkoholijoobes 48-aastane mees lõi Lasnamäel Kivimurru tänaval asuvas korteris oma kasutütart, 18-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.
23. detsembril teatati, et 42-aastane mees lõi Kesklinnas Tatari tänaval oma endist elukaaslast, 42-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.
23. detsembril teatati, et Lasnamäel Läänemere teel toimus konflikt alkoholijoobes 50-aastase ja 52-aastase mehe vahel. Politseinikud pidasid 52-aastase mehe kinni.
23. detsembril teatati, et alkoholijoobes 52-aastane mees lõi Mustamäel A.H. Tammsaare teel oma elukaaslast, samuti alkoholijoobes 48-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi.
Ööl vastu 24. detsembrit teatati, et 29-aastane mees lõi Kesklinnas Ravi tänaval oma elukaaslast, 32-aastast naist ja tekitas talle valu. Politseinikud pidasid mehe kinni.
Ööl vastu 24. detsembrit teatati, et 31-aastane mees lõi Kesklinnas Tatari tänaval asuva meelelahutusasutuse juures 38-aastast meest ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid 31-aastase mehe kinni.
24. detsembril teatati, et 35-aastane mees lõi Kesklinnas Toompuiesteel asuva majutusasutuse turvameest ja tekitas talle valu. Politseinikud pidasid mehe kinni.
24. detsembril teatati, et alkoholijoobes 26-aastane mees lõi Haaberstis Paldiski maanteel asuva kaupluse juures oma venda, 27-aastast meest ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid 26-aastase mehe kinni.
24. detsembril teatati, et Haaberstis Järveotsa teel asuvas korteris toimus kaklus, mille käigus said vigastada alkoholijoobes 18-aastane mees ja samuti alkoholijoobes 42-aastane mees.
24. detsembril teatati, et Põhja-Tallinnas Tööstuse tänaval asuvas meelelahutusasutuses löödi 58-aastast meest ja tekitati talle kehavigastusi.
24. detsembril teatati, et 32-aastane mees lõi Lasnamäel J. Koorti tänaval oma endist elukaaslast, 22-aastast naist ja tekitas talle valu.
Ööl vastu 25. detsembrit teatati, et alkoholijoobes 77-aastane mees lõi Lasnamäel Muhu tänaval asuvas korteris oma elukaaslast, samuti alkoholijoobes 67-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.
Ööl vastu 25. detsembrit teatati, et 46-aastane mees lõi Nõmmel Õie tänaval asuvas korteris oma kasupoega, 19-aastast meest ja tekitas talle valu.
25. detsembril teatati, et 24-aastane mees lõi Haaberstis Rannamõisa teel asuva kaubandusasutuse turvameest, 43-aastast meest ja tekitas talle kehavigastusi.
25. detsembril teatati, et 25-aastane mees lõi Kesklinnas A. Adamsoni tänaval oma venda, 27-aastast meest ja tekitas talle valu.
25. detsembril teatati, et alkoholijoobes 59-aastane mees lõi Nõmmel Männiku teel oma elukaaslast, 36-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.
25. detsembril teatati, et Lasnamäel Paekaare tänaval asuvas korteris toimus konflikt alkoholijoobes elukaaslaste, 26-aastase naise ja 31-aastase mehe vahel, kes said mõlemad kehavigastusi.
25. detsembril teatati, et 43-aastane mees lõi Kristiines Kuldnoka tänaval asuvas korteris 39-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.
Ööl vastu 26. detsembrit teatati, et 41-aastane mees lõi Lasnamäel Liikuri tänaval asuvas korteris oma abikaasat, 34-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.
26. detsembril teatati, et Mustamäel Sipelga tänaval löödi 29-aastast meest ja tekitati talle kehavigastusi.
26. detsembril teatati, et Põhja-Tallinnas Volta tänaval varastati peo käigus korterist kaks mobiiltelefoni, kõlarid, ehteid ja sularaha. Kahju on kokku peaaegu 1500 eurot.

Lõuna prefektuur: kaheksa vägivallajuhtumit

21. detsembril kella 18 paiku teatati politseile, et joobes 48-aastane mees lõi Kambja vallas Lemmatsi küla eramus puhkenud tüli käigus oma 81-aastast ema. Eakas naine sai viga ning meedikud viisid ta esmaabiks haiglasse. Politsei pidas joobes mehe kohapeal kinni ning viis ta arestikambrisse kainenema.
22. detsembril kella 11 paiku lõi 20-aastane noor naine Tartus Anne tänava korteris tuttavat 19-aastast naist, kes pöördus tervisekontrolliks traumapunkti.
22. detsembril teatas tähelepanelik inimene politseile, et Otepää vallas Pühajärve külas muutus 53-aastane mees oma pere suhtes agressiivseks ning tõukas tüli käigus 33-aastast elukaaslast. Naine ja laps õnneks viga ei saanud. Politsei pidas joobes mehe kinni ning viis ta kainenema.
24. detsembril kella 5 paiku varahommikul puhkes Tartus Mõisavahe tänava korrusmaja ees kähmlus taksojuhi ja kliendi vahel. Esialgsetel andmetel keeldus 20-aastane joobes naine taksoarvet maksmast ning ründas teda teenindanud taksojuhti. Politsei pidas joobes naise kinni ning viis ta esmalt arestikambrisse kainenema. Viga saanud taksojuhi viisid meedikud tervisekontrolliks haiglasse.
24. detsembri hilisõhtul sai politsei väljakutse Peipsiääre valda Koosa külla, kus 43-aastane joobes mees oli löönud 68-aastast naabrinaist. Naine pöördus esmaabiks traumapunkti. Politsei pidas joobes mehe kuriteos kahtlustatavana kinni ning viis ta esiti kainenema.
25. detsembri õhtupoolikul lõi joobes 43-aastane mees Valgas Tartu tänava korteris puhkenud tüli käigus 45-aastast elukaaslast, kes pöördus esmaabiks traumapunkti. Politsei pidas lööja kinni ning viis esmalt kainenema.
25. detsembri õhtul kella 18.30 paiku puhkes Nõo alevikus Voika tänava korteris ühiselt alkoholi tarvitanud naabrimeeste vahel tüli, mille käigus sai viga 46-aastane mees. Meedikud andsid talle esmaabi kohapeal. Politsei pidas 65-aastase lööja kinni ning viis ta esmalt kainenema.
26. detsembril kella 14 paiku sai politsei väljakutse Põlva valda Peri külla, kus olid omavahel rüselema läinud naabrimehed. Esialgsetel andmetel lõi joobes 62-aastane mees tüli käigus terava esemega 48-aastast naabrimeest. Politsei pidas joobes mehe kinni ning viis ta esmalt kainenema. Meedikud viisid kannatanu esmaabiks haiglasse.

Ida prefektuur: 14 vägivallajuhtumit

21. detsembril teatati, et Narvas Tallinna maanteel asuvas korteris lõi 46-aastast naist tema abikaasa. Politsei pidas 50-aastase kahtlustatava kinni.
21. detsembril teatati, et Kohtla-Järvel Maleva tänaval asuvas korteris tekkis tüli abikaasade vahel, mille käigus 35-aastane mees kasutas füüsilist vägivalda oma 34-aastase naise suhtes.
22. detsembril teatati, et Kohtla-Järvel Põhja alleel tungiti kallale 47-aastasele mehele. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 18-aastase noormehe.
22. detsembril teatati, et Narvas A. Puškini tänaval löödi 35-aastast meest.
22. detsembril teatati, et Narvas P. Kerese tänaval asuvas korteris lõi 33-aastane mees oma 65-aastast ema. Politsei pidas mehe kinni.
23. detsembril teatati, et Jõhvis Raudtee tänaval lõi 27-aastast meest 18-aastane noormees. Politsei pidas kahtlustatava kinni.
23. detsembril teatati, et Kohtla-Järvel Outokumpu tänaval asuvas korteris lõi 22-aastast naist tema elukaaslane. Politsei pidas 32-aastase mehe kahtlustatavana kinni.
23. detsembril teatati, et Narvas V. Gerassimovi tänaval lõi ja ähvardas 52-aastane mees oma 47-aastast abikaasat. Politsei pidas kahtlustatava kinni.
23. detsembril teatati, et Sillamäel tungis 18-aastasele neiule kallale tema 27-aastane endine poiss-sõber. Kiirabi toimetas naise haiglasse.
24. detsembril teatati, et Kiviõli linnas Keskpuiesteel asuvas kaupluses löödi 42-aastast meest. Politsei pidas 28-aastase mehe kahtlustatavana kinni.
24. detsembril teatati, et Kohtla-Järvel Pärna tänaval asuvas korteris lõi 38-aastast naist tema elukaaslane. Politsei pidas 37-aastase mehe kahtlustatavana kinni.
24. detsembril teatati, et Narvas Aasa tänaval lõi 38-aastast naist korduvalt tema elukaaslane. Politsei pidas 45-aastase mehe kahtlustatavana kinni.
25. detsembril teatati, et Narvas Kangelaste tänaval asuvas korteris tungis 45-aastasele naisele kallale tema elukaaslane. Politsei pidas 48-aastase mehe kahtlustatavana kinni.
26. detsembril teatati, et Kohtla-Järvel Olevi tänaval tungiti kallale 29-aastasele mehele.

Lääne prefektuur: kaheksa vägivallajuhtumit

21. detsembril sai politsei teate, Pärnus Rohelisel tänaval tungis 37-aastane mees kallale oma 43-aastasele abikaasale.
22. detsembril sai politsei teate, et Kilksama külas lõi 28-aastane mees 25-aastast meest, kes sai viga.
22. detsembril sai politsei teate, et Valgu külas lõi 49-aastane mees oma 51-aastast elukaaslast.
23. detsembril sai politsei teate, et Taebla alevikus lõi 39-aastane naine oma 41-aastast abikaasat.
23. detsembril sai politsei teate, et Pärnus Uus-Sauga tänaval asuvas korterelamus tungis 41-aastane mees kallale oma 43-aastasele endisele elukaaslasele, kes sai viga.
24. detsembril sai politsei teate, et Pirgu külas tungis seni tuvastamata mees kallale 34-aastasele mehele.
25. detsembril sai politsei teate, et Haapsalus Tallinna maanteel lõi 28-aastane mees oma 31-aastast abikaasat. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.
26. detsembril sai politsei teate, et Haapsalus Jalaka tänaval asuvas korteris lõi 43-aastane mees oma 42-aastast elukaaslast. Politsei pidas mehe kinni ja toimetas esialgu kainenema.