Ametivõimude teatel vahistati Eesti aja järgi laupäeva südaööl lennujaama lähistel mees ja naine seoses „droonide kriminaalse kasutamisega“, mille eest võib kohus määrata ka vanglakaristuse, vahendab uudistekanal BBC.

Täna on lennuväli avatud, kuigi osa lende lükkub viimaste päevade probleemide tõttu veel edasi, mistõttu soovitakse enne lennujaama tulemist kindlasti kontrollida lennu toimumise täpne aeg järele.

Jaama sulgemine on majanduslikult väga kulukas: kaks päeva suletud olnud lennujaamas tühistati 760 lendu ning lõksu jäi rohkem kui 110 000 inimest. Oma panuse droonide hävitamisesse andis nii politsei kui ka sõjavägi.

James Collis, Lääne-Sussexi politseikomissar, ütles ajakirjanikele, et hoolimata kahe inimese vahistamisest lennujaama ümbrusest veel ei lahkuta ja ollakse endiselt valmis võimalikke droone tuvastama ja alla tooma.

Ka Gatwicki lennujaama töötajatele tagati võimekus droonidega võidelda : see hõlmab teadaolevalt nii tehnoloogilisi jälitusvahendeid, aga ka õigust droon relvaga alla lasta.

Tulenevalt seadustest ei tohi lennujaamast kuni ühe kilomeetri kaugusel drooni lennutada.