Kurjategijad said juurdepääsu tuhandetele teadetele, kus diplomaadid arutasid omavahel erinevaid teemasid ülemaailmsest kaubandusest kuni USA riigipea Donald Trumpini välja. Euroopa ametnike sõnul ei sattunud häkkerite kätte siiski konfidentsiaalset ega salajast infot.

Ühel juhul arutavad diplomaadid juulis Helsingis toimunud kohtumist Vene riigipea Vladimir Putini ja USA presidendi Trumpi vahel ja teatavad, et „see oli edukas (vähemalt Putini jaoks)". Teisel juhul on teemaks Hiina riigipea Xi Jongpingi ja Euroopa esindajate kohtumine selle aasta alguspoolel. Infolekke järgi teatas Xi, et Hiina ei kavatse Washingtoni väljapressimisele alistuda isegi siis, kui puhkev kaubandussõda kahjustaks kõiki.

Lisaks puudutas häkitud suhtlus ohtralt Ukrainaga seotud teemasid. 8. veebuaril ilmus hoiatus, et Krimm on muutunud kuumaks tsooniks, kuhu võib-olla on paigutatud juba tuumalõhkepead. Ameerika ametlike allikate sõnul pole selle kohta mingeid tõendeid.

7. märtsil saadetud kiri keskendub Euroopa Liidu ja USA suhtlemisraskustele president Trumpi ajal. Üks Euroopa Washingtonis töötav ametnik teatas, et raske on seal oma sõnumit edastada, sest EL-i suhtes on negatiivne eelhoiak. Kõnealune ametnik, Euroopa Liidu Washingtoni missiooni asejuht Caroline Vicini soovitas 28 EL-i liikmesriigi diplomaatidel nimetada USA-d jätkuvalt kõige olulisemaks partneriks, kuigi mitmetes põhimõttelistes küsimustes on suuri erimeelsusi.

Vicini soovitas ka otse USA kongressiga asju ajada ja ärgitas Euroopa diplomaatidel Washingtonis liikmesriikide huve kaitsma kaubanduse, taastuvenergia, Brexiti ja muudes küsimustes.

Väidetavalt puudutab infoleke ka mitmeid teisi ühendusi, näiteks ÜRO-d. Viimastele on intsidendist teada antud.

1100 häkitud teadet näinud New York Times kirjutab, et New York Times'iga kõnelnud eksperdi hinnangul sarnanevad EL-i rünnanud kurjategijate meetodid Hiina sõjaväe omadele.

„Oleme Hiina küberoperatsioonidele vastu astumisega tegelenud kümme aastat ja pole mingit kahtlust, et antud juhtum on seotud Hiina valitsusega," ütles USA küberturvalisusfirma ekspert Blake Darche.