Hesse liidumaa kriminaalpolitsei lõi eriuurimisgrupi, kui selgus, et rühm politseinikke oli väidetavalt saatnud ühele Türgi juurtega advokaadile ähvarduskirja. Advokaat on eelnevalt kohtus kaitsnud paremäärmuslaste ohvreid, kuid ka nn bin Ladeni turvameest, kes Saksamaalt Tuneesiasse välja.

„Räpane türgi emis," oli faksiga advokaat Seda Basay-Yildizile saadetud läkituse pöördumine. „Sa hävitad Saksamaa. Tõmba parem minema, seni, kuni seda seda elusalt teha saad, sa siga!"

Basay-Yildiz ütles väljaandele Frankfurter Neue Presse, et taolisi sõimukirju oli ta varemgi saanud ja see osa teda ei šokeerinud. Küll mõjus talle tugevalt järgnev ähvardus.

„Kättemaksuks /.../ tapame me su tütre ära," seisis kirjas koos tütre nime ja naise koduse aadressiga. Allkirjaks oli läkitusel NSU 2.0, mis viitab Saksamaal tegutsenud ja migrante tapnud kolmeliikmelise tuumikuna neonatsiühendusele Natsionaalsotsialistlik Põrandaalune. Basay-Yildiz oli töötanud ka NSU ohvri perekonna kaitsjana.
Saksa neonatsiühendus NSU, mehed on tänaseks surnud ja naine eluks ajaks vangis.

Advokaadi kodune aadress pole avalikest allikatest leitav, ka pole leitav tema 2-aastase tütre nimi. Nii jõudsidki võimud juhtumit uurides väidetavalt järeldusele, et selle taga seisis vähemalt viiest politseinikust koosnev grupp, kes olid oma eravestlusgrupis jaganud neonatsiteemalisi pilte ja sõnumeid.

Uurijad jõudsid Deutsche Welle teatel grupile jälile, kui avastasid, et politseiarvutit oli kasutatud advokaadi isikuandmete otsimiseks, kuigi ametlikku põhjust selle tegemist polnud.

Hesse kriminaalpolitsei ütles FAZ-le, et ei välista võimalust, et gruppi kuulus palju rohkem politseinikke. Praeguseks on neli mees- ja üks naispolitseinik töölt kõrvaldatud.