Politsei ja prokuratuur on alates laupäeva varahommikust kogunud ja analüüsinud täiendavaid tõendeid ning kinni peetud meestele on esitatud kahtlustused, teatas prokuratuur.

"Võrreldes laupäevase seisuga on ilmnenud täiendavad asjaolud, mille põhjal esitasime täna hommikul 33-aastasele mehele Tallinna tänaval toimunud ründe tõttu kahtlustuse tapmiskatses. 52-aastase mehe tapmises Torni tänaval kahtlustame praegu eile kinni peetud 31-aastast meest," ütles prokurör Rainer Amur.

Tallinna tänaval kannatada saanud 39-aastase mehe elu ei ole ohus ning ta on paranemas. "Kriminaalmenetlus jätkub ning uurimise huvides ei saa avalikkusega praegu jagada rohkem uurimise käigus välja selgitatud asjaolusid," lisati prokuratuuri poolt.

Rainer Antsaar kirjeldas eile, et sündmused said alguse öösel kella kahe paiku, kui kaks joobes meest ründasid Kuresaare kesklinnas puhkenud konfliktide käigus kahte meest. "Esialgsetel andmetel liikusid joobes mehed ringi kesklinnas, kui Tallinna tänaval ühe baari ees puhkenud sõnavahetuse käigus ründas 33-aastane mees terava esemega meelelahutusasutuse juures viibinud 39-aastast meest, kes sai viga,” kirjeldas Antsaar. "Joobes mehed lahkusid sündmuskohalt ning lõhkusid möödaminnes ühe kõrvaltänava (Torni tänav — toim) baari akna. Sest majast lärmi peale väljunud mehe ja joobnud meeste vahel puhkes sõnavahetus ning konflikti käigus lõi 31-aastane mees noaga teda korrale kutsunud 52-aastast meest, kes sai aga sedavõrd raskelt viga, et suri saadud vigastustesse sündmuskohal. Kurjategijad põgenesid taas sündmuskohalt."

Kahtlustatavad tabati õnneks peagi. Rainer Amuri kinnitusel on mõlemad kahtlustatavad varem kriminaalkorras karistatud ja mõlemal on katseaeg. "Aga katseaeg ei ole vägivallakuritegudega seoses, vaid ühel on seoses varavastaste kuritegudega ja teisel on seoses narkokuritegudega."

Delfile teadaolevalt kuulub tapmises kahtlustatava 31-aastase mehe süütegude hulka seegi, et 2015. aastal mõisteti ta süüdi selles, et ta varastas ühe korteri paljaks ja süütas selle seejärel põgenema. Teine mees aga olla aastate eest tunginud Kuressaares ühe lokaali ees võhivõõrale inimesele kallale ning talle peksa andnud. Viimati mõisteti talle oktoobri lõpus karistus selle eest, et ta varastas kahest kauplusest tööriistu. Prokuratuurist lubati meeste senist karistusregistrit täpsustada homme.

Mis aga puutub ohvrisse - tegu oli Lääne päästekeskuse ohutusjärelvalve büroo juhtivinspektor Sulev Kallavusega. Päästeamet avaldas mehe perele ja lähedastele kaastunnet.