Tema sõnul „kuulsid sakslased ja prantslased venelaste seisukohti ukrainlaste provokatsiooni kohta“.

„Ma arvan, et nad mitte ainult ei kuulnud seda, vaid president Vladimir Putin kohtumisel Prantsusmaa president Emmanuel Macroni ja Saksamaa liidukantsler Angela Merkeliga ka näitas kätega, kuidas kõik aset leidis, kuidas seda provokatsiooni kavandati, kuidas seda üritati korraldada ja kuidas meie piirivalvuritel tuli täita oma kohustust, üritades vältida soovimatuid juhtumeid piiril,“ ütles Lavrov saates „Moskva. Kreml. Putin“.

Tema sõnul leidsid nende piirivalveamet ukrainlaste sõjaväelaevadest korralduse, mida „provokaatoritel Ukraina julgeolekujõudest tuli täita“ ja mida nad ka „üritasid iga hinnaga teha“.

„Too tekst ütles selgelt: siseneda salaja neutraalsetesse vetesse piloteerimata ja teadaanneteta ning murda Krimmi silla alt läbi Kertši väina Aazovi merele,“ väitis Lavrov. „Venemaa president Vladimir Putin rääkis sellest oma vestluspartneritele,“ kinnitas ta.

Venelased avasid 25. novembril ukrainlaste pihta Mustal merel Kertši väina lähistel tule, vigastades kolme inimest, vangistades tosin Ukraina mereväelast ja konfiskeerides mitu nende alust.