Trump rääkis Mooniga G20 tippkohtumisel, mis leidis aset Argentina pealinnas Buenos Aireses, paludes tal viia Kimini sõnum ameeriklaste ja ennekõike tema enda sõprusest ja armastusest, vahendab uudisteagentuur AP.

„Tema sõnum oli, et talle meeldib Kim, kes on tema väga hea sõber,“ ütles Moon Lõuna-Korea ajakirjanikele. „Ta palus ka edasi öelda, et ta soovib, et Kim asuks tegutsema, et viia nende kokkulepe täielikult ellu, misjärel ta saaks omakorda teoks teha selle, mida Kimi hing ainult ihkab“.

Trumpi sõnul loodab ta Kimiga õige pea ka ise kohtuda, märkides, et see võiks juhtuda juba tuleva aasta jaanuaris või veebruaris ja „mingil hetkel miks ka mitte“ USA pinnal.

Trump kohtus Kimiga viimati suvel Singapuris, kus lepiti kokku, et Põhja-Korea loobub tuumarelvadest, ja kuigi algselt tähistati seda kui suurejoonelist võitu, sai õige pea selgeks, et põhjakorealastel ei ole lubaduse täitmisega kiiret ja selle asemel, et tuumaplatvorme sulgeda, hakati neid luureandmetel hoopis juurde ehitama.

USA diplomaatiliste allikate sõnul on riikidel ka täiesti erinev arusaam, milles suvel ikkagi kokku lepiti, muu seas väljendavat Põhja-Korea pool juba mõnda aega rahulolematust tõsiasjaga, et USA nõuab neilt pöördumatut tuumarelvitustamist, aga ei ole soovi eelnevalt loobuda karmidest sanktsioonidest.