Little on öelnud uurijatele, et võib olla toime pannud kuni 90 mõrva ja võimudel on seni tõendeid tema seotuse kohta neist 36-ga, teatas FBI. Mitmekordset eluaegset vanglakaristust kandev Little hakkas oma tegudest rääkima kevadel vastutasuks teise vanglasse üleviimise eest pärast apellatsioonikaebuse tagasilükkamist, teatab Associated Press.

FBI teatas, et teeb nüüd koostööd justiitsministeeriumi õigusabibüroo, Texase ranger’ite ning kümnete muude osariigi ja kohalike õiguskaitseorganitega, et kõrvutada Little’i ülestunnistusi aastatel 1970-2005 Californiast Floridani aset leidnud naiste vägivaldsete surmajuhtumitega. Little’i tervis on kehv ja ta sureb tõenäoliselt vanglas, mistõttu kiirustavad uurijad võimalikult paljude ohvrite tuvastamisega, et võimaluse korral lahendamata juhtumid lahendatud saaksid.

Little’i kuritegelik elu kestis aastakümneid, teatab FBI. Pärast Ohios keskkoolist väljakukkumist elas Little „nomaadielu” ja vahistati esimest korda 1956. aastal. Ta tegeles poevarguste, narkootikumide, sissemurdmiste ja muuga.

2012. aastal vahistati Little Kentucky kodutute varjupaigas ja anti välja Californiasse, kus teda süüdistati narkokuriteos. Los Angelese politsei seostas ta DNA abil kolme 1980. aastate mõrvaga. Kõik kolm naist olid tapetud samal viisil.

Pärast seda palus Los Angelese politsei FBI-lt Little’i kohta täielikku taustaraportit ning FBI leidis mustri ja seosed veel paljude mõrvadega.

Vaatamata kinnitamisele, et ta on süütu, mõisteti Little süüdi ja talle määrati kolm eluaegset vanglakaristust. Ta kaebas edasi, aga kaotas.

Kui kevadel küsitlesid Little’it justiitsministeeriumi ja FBI ametnikud ning Texase ranger James Holland, hakkas ta võimudele paljastama oma kuritegude tegelikku ulatust, öeldakse FBI raportis.

Holland on pea igapäevaselt Little’it üle kuulanud, et püüda panna kokku üksikasju tema kuritegude kohta.

Little’i ülestunnistatud kuriteod on aset leidnud enam kui tosinas osariigis rannikust rannikuni. Alati ei suuda ta meenutada kuupäevi, aga FBI teatel mäletab ta palju ohvrite kohta.

„Little mäletab ohvreid ja tapmisi üksikasjalikult. Ta mäletab, kus ta oli ja millise autoga sõitis. Ta maalib pildid paljudest naistest, kelle ta tappis,” teatas FBI.

FBI on avaldanud ka kaardi, kuhu on märgitud Little’i võimalike mõrvade toimumiskohad.

FBI teatel jahtis Little sageli haavatavaid naisi, kellest osa olid prostituudid või narkomaanid. Kunagi poksija olnud Little lõi ohvrid uimaseks ja kägistas nad surnuks, jätmata mõnikord mingeid vägivaldse surma märke, mistõttu seostati mõnesid surmasid üledooside või õnnetustega.