Turu teise astme kohus kuulutas septembris PVL-i, selle piirkondlike osakondade ja organisatsiooni Põhja Pärand (Pohjoinen Perinne ry) tegevuse lõpetatuks „seaduse ja heade tavade vastasena”. Otsus jättis Soome neonatsid ilma organisatsioonita, kuid tegevusetuks nad ei jäänud, kirjutab Seura.

Oktoobris teatas Seura, et PVL-i tuntud aktivistid asutasid sel aastal organisatsiooni Rahva Ühtsus (Kansan Yhtenäisyys), mis kogub toetuskaarte erakonnaks registreerumiseks. 2018. aasta juulis asutasid PVL-i tegelased organisatsiooni Suomalaisapu ry, mis korraldab abikorjandusi ja tänavapatrulle.

Uus informatsioon on, et PVL-il on tegevus ka Eestis, teatab Seura. Liikumise käilakujude hulka kuuluval Jesse Eppu Torniainenil (sündinud 1990) on Eestis registreeritud ettevõtted Altstadt OÜ ja Haamer-Kirjastus OÜ.

2016. aasta 10. septembril lõi Torniainen Helsingi raudteejaama juures noort meest jalaga. Mees suri nädal hiljem. Torniainenile mõisteti raske vägivallatsemise eest kahe aasta ja kolme kuu pikkune reaalne vanglakaristus, mida karmistas rassistlik motiiv.

Altstadt OÜ tegevusalaks on teatatud üürikorterite vahendamine. Haamer-Kirjastus pakub õigusteenuseid. Mõlema ettevõtte aadress on Tartu Ülikooli ühiselamu tuba.

Krediidiinfo järgi on mõlema ettevõtte kapital 2556 eurot.

Mõlemad ettevõtted on asutatud 2010. aastal. Torniainenile on need üle läinud 2017. aastal aatekaaslaste põlvkonnavahetuse käigus.

Altstadti ja Haamer-Kirjastuse asutas tuntud haakristimees Risto Teinonen (sündinud 1960), kellele Eesti on määranud riiki sisenemise keelu.