Samuti kritiseeris Lieberman katseid vahendada pikaajalist vaherahu Gazas võimul oleva rühmitusega Hamas, vahendab BBC News.

Esmaspäeval ja teisipäeval hukkus kaheksa inimest, kui Hamasi võitlejad lasid Iisraeli suunas välja 460 raketti ja Iisraeli väed pommitasid Gazas 160 sihtmärki.

Hamas ja teised palestiinlaste rühmitused teatasid eile pärastlõunal, et on nõustunud Egiptuse vahendatud relvarahuga ja peavad sellest kinni, kui seda teeb ka Iisrael.

Iisraeli julgeolekukabinet teatas alguses, et käsib sõjaväel oma operatsioone jätkata, aga Lieberman ja teine minister väitsid, et lepiti kokku relvarahu vastuvõtmises.

Täna on relvarahu suuresti püsinud ning koolid ja ettevõtted on Lõuna-Iisraelis taas tööle hakanud.

Iisraeli sõjavägi teatas siiski, et tulistas ja pidas kinni palestiinlase, kes püüdis granaate loopides ületada Gaza-Iisraeli piiritara.

Sajad Iisraeli piirialade elanikud blokeerisid samal ajal teid ja protestisid Iisraeli valitsuse tegevusetuse vastu palestiinlaste raketirünnakute ärahoidmisel.

Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu kaitses relvarahuotsust, öeldes, et hädaolukorras ei saa avalikkus alati teada kaalutlusi, mida tuleb vaenlase eest varjata.

Gazas tähistati aga relvarahu, mida Hamas esitas oma võiduna.