„Liiga palju on olnud tema perekonnanime ära kasutada soovinuid,” kinnitab Master-banki endine asepresident Jevgeni Pinski, kes oli Briti Neitsisaartel koos Igor Putiniga offshore-firma kaasomanik. Veel üks allikas märkis, et presidendi onupoeg ei suutnud saabuvaid ettepanekuid filtreerida, vahendab Dožd.

Igor Putin on töötanud Rjazani litsentseerimispalatis, pärast mida kolis Moskvasse ja oli Gazenergoprombanki asepresident, kuid töötas seal alla nelja kuu. Pangast lahkuda palus tal Vladimir Putin, rääkis Projektile Igor Putini tollane lähedane sõber. President palus lisaks sugulasel olla nähtamatu. See toimus pärast „intsidenti” pangas, millest täpsemalt ei räägita.

Moskvast kolis Igor Putin Samarasse, kus temast sai Samara reservuaaritehase direktorite nõukogu esimees, kelleks ta nimetas ettevõtte omanik, kohalik oligarh Andrei Ištšuk. Kremlile lähedane allikas ütles Projektile, et Ištšuk tahtis omale soliidset variisikut ilusa nimega, et liiga palju ei tülitataks.

Oma perekonnanime hakkas Igor Putin ise ära kasutama pärast teist korda Moskvasse kolimist. Seal tekkis tal kabinet eramus Arbatil, kuhu ta pani üles kuulsa sugulase pildid. Autoriteetne ärimees Mihhail Tšornõi, kes oli mõningatel andmetel Izmailovo kuritegeliku rühmituse liige, tahtis eramu asemele ehitada hotelli. Seda aga ei juhtunud, sest Projekti allika sõnul suhtusid izmailovolased sellistesse autoriteetidesse austusega.

Hiljem töötas Igor Putin Master-bankis ja seejärel Vene maapangas ja Promsberbankis. Viimased osalesid allikate sõnul raha väljaveos välismaale. Nendest pankadest lahkus Igor Putin 2013. aastal.

Projekt märgib, et Vene maapank viis raha välja laenude kaudu firmadele, mis olid seotud panga aktsionäride ja juhtidega. Üks neist, 18,5 miljoni dollari suurune, anti ettevõttele Spetspostavka, mille registreeris 2012. aastal Igor Putin. Laenuks antud raha saatus ei ole teada.

Vladimir Putin oma onupojaga sealjuures ei suhtle, kinnitas Projektile Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov. Igor Putini kaebustest selle üle, et ta ei saa sugulasega suhelda ega teda isegi sünnipäeva puhul õnnitleda, rääkisid Projektile mitu tema tuttavat.

Projekti andmetel ostis nüüdseks pensionil olev Igor Putin omale maad Volga jõe kaldal, et ehitada sinna maja.