Le Monde teatas ka, et politsei otsis läbi Rõbolovlevi luksusresidentsi La Belle Epoque Monacos, vahendab Reuters.

Monaco kohtunik on üle aasta uurinud, kas Rõbolovlev on püüdnud mõjutada Monaco õiguskaitseorganite ametnikke oma pikaajalises vaidluses Šveitsi kunstikaupmehe Yves Bouvier’ga.

Rõbolovlev väidab, et Bouvier pettis talt välja miljard dollarit, küsides talt liiga kõrget hinda 38 kunstiteose eest, mille Rõbolovlev ostis kümne aasta jooksul. Rõbolovlev on Bouvier’ kohtusse kaevanud Monacos, Singapuris ja Šveitsis. Bouvier eitab igasugust väärtegu.

Monaco prokurör kinnitas Reutersile, et operatsioon oli seotud selle juurdlusega, kuid keeldus ütlemast, kas politsei kuulas Rõbolovlevi üle.

Rõbolovlevi advokaadid Venemaal keeldusid kommenteerimast.

Vene ärimees, kes teenis oma varanduse kahe Vene väätisetootja müügiga, ostis 2008. aastal umbes saja miljoni dollari eest USA presidendi Donald Trumpi Palm Beachi häärberi.

Rõbolovlevi ja Bouvier’ tüli viis septembris Monaco õiguskaitseteenuste juhi tagasiastumiseni pärast seda, kui Le Monde kirjutas igapäevaselt Rõbolovlevi ja Monaco õiguskaitseametnike sidemetest.

Rõbolovlev kulutas aastatel 2003-2014 38 kunstiteose ostmiseks Bouvier’lt kaks miljardit dollarit.

2017. aastal müüs Rõbolovlev Christie’se oksjonil 450 miljoni dollari eest Leonardo da Vinci teose „Salvator Mundi”, mis on kõigi aegade kalleim müüdud maal.

Rõbolovlev on kohtusse kaevanud ka Sotheby’se oksjonimaja, väites, et see aitas Bouvier’l teda petta.

Venemaa saatkond Prantsusmaal teatas, et ootab Monaco võimudelt selgitust Rõbolovlevi vahistamise kohta.