Lennuki side lennukontrolliga kadus mõned minutid pärast õhkutõusmist ning viimati asus lennuk mere kohal. Võimalike ellujäänute kohta andmeid ei ole.

Lennuki näol oli tegemist uut tüüpi Boeing 737 MAX 8-ga, mis on kasutusel alates 2016. aastast. Flightradar24 andmetel anti lennuk Lion Airile üle selle aasta augustis.

Lend JT 610 tõusis Jakartast õhku kohaliku aja järgi täna kell 6.20. Pangkal Pinangi Depati Amiri lennuväljale pidi see jõudma umbes tund hiljem, kuid lennukiga kadus side pärast 13-minutilist lendu.

Piloot oli enne seda palunud luba Jakarta Soekarno-Hatta lennuväljale naasta, teatas Pangkal Pinangi otsingu- ja päästebüroo juht Danang Priandoko kohalikule väljaandele Kompas.

Pressikonverentsil öeldi, et lennuki pardal oli 178 täiskasvanut, üks väikelaps ja kaks beebit ning kaks pilooti ja viis lennusaatjat.

Indoneesia katastroofiagentuuri juht Sutopo Purwo Nugroho jagas Twitteris pilte lennukilt pärit esemetest, mis leiti merest.

Lion Air on Indoneesia noorimaid, aga suurimaid lennufirmasid. See jõudis viie aasta eest uudistesse ka õnnetusega, kus Bali saarel maanduda püüdnud lennuk Boeing 737-800 hoopis meres lõpetas. Pardal viibinutest keegi surma ei saanud. 2004. aastal purunes Lion Airi lennuk maandumisel Solos. Siis hukkus 25 inimest. 2011. ja 2012. aastal avastati Lion Airi pilootide valdusest metamfetamiine.