"Tunneme lapsevanematele sügavalt kaasa kõigi kolme lapse surma puhul. Samuti edastame vanemate palve võimaldada neile leinamiseks privaatsust ja rahu sellel raskel ajal," on kirjas haigla saadetud pressiteates.

Laupäeva õhtul sai häirekeskus teate, et Tallinnas Haabersti linnaosas Kakumäe elamurajoonis leiti eramajast 4- ja 7-aastase lapse surnukehad.

"Kell 18.11 saabunud väljakutsele reageerisid politsei, kiirabi ja päästjad. Kiirabi toimetas samast majast haiglasse tervisekontrolli kaheaastase lapse ning laste vanemad," ütles riigiprokuratuuri pressinõunik Kaarel Kallas siis.

Kohale jõudnud päästjad hoones gaasileket ei tuvastanud. Otsingupiirkonda laiendanud, leidsid nad lekke hoonesse siseneva peatoru juures. Gaasiline aine oli metaan.

Vanemad on praeguseks haiglast koju saanud. Sama ridaelamu teises pooles oli samuti gaasileke, seal viibinud inimesed õnneks viga ei saanud.

Uurimist viib läbi Põhja prefektuuri kriminaalbüroo lastekaitse grupp ning juhib Põhja ringkonnaprokuratuur. Põhja prokuratuuri pressiesindaja Kristina Kostina lisas, et esmased menetlustoimingud jõuavad selle nädalaga ühele poole ning homme avalikustatakse seni teadaolev.

Jaga
Kommentaarid