New York Timesi uuring, mis Valge Maja väitel on „eksitav”, näitab, et Trump sai oma isa kinnisvaraärist tänases vääringus vähemalt 413 miljonit dollarit, vahendab Reuters.

New York Times teatas suurele hulgale konfidentsiaalsetele maksudeklaratsioonidele ja finantsandmetele viidates, et suur osa sellest varandusest tuli Trumpile selle eest, et ta aitas oma vanematel maksudest kõrvale hoida, asutades koos õdede-vendadega võltskorporatsiooni vanematelt kingiks saadud miljonite dollarite varjamiseks.

Trump reklaamis end presidendivalimiste kampaania ajal ennast ise üles töötanud kinnisvaramogulina, kes alustas „väga väikese” laenuga ärimehest isalt Fred Trumpilt.

Valge Maja pressiesindaja Sarah Sanders nimetas New York Timesi artiklit „eksitavaks” ja ütles, et maksuamet vaatas need tehingud palju aastakümneid tagasi üle ega leidnud midagi.

Trumpi advokaat Charles Harder ütles New York Timesile: „President Trump ei olnud nende asjadega praktiliselt kuidagi seotud. Nende asjadega tegelesid teised Trumpide perekonna liikmed, kes ei olnud ise eksperdid ja toetusid seetõttu täielikult eelpool mainitud litsentseeritud professionaalidele, et tagada täielik seadusele vastavus.”

„Ma olen andnud New York City finantsametile korralduse uurida viivitamatult maksu- ja elamumajandusrikkumisi ning teha koostööd New Yorgi osariigiga, et teha kindlaks, kas asjassepuutuvad maksud on makstud,” teatas New Yorgi linnapea Bill de Blasio Twitteris.

New Yorgi osariigi maksu- ja finantsameti esindaja James Gazzale ütles varem, et amet vaatab New York Timesi artiklis esitatud süüdistused üle ja järgib hoolikalt kõiki uurimisliine.

USA maksuamet IRS esialgu ei kommenteerinud.

New York Times kirjutas maksuekspertidele viidates, et on ebatõenäoline, et Trump seisaks silmitsi kriminaalsüüdistuse esitamisega, sest juhtumid on aegunud. Tsiviiltrahvidele maksupettuse eest aegumistähtaega aga ei ole.