Hunt ütles Birminghamis parteikonverentsi delegaatidele, et hääletas EL-ijäämise poolt, aga toetab nüüd lahkumist Euroopa Liidu ülbuse tõttu Brexiti-läbirääkimistel. Hunt ütles, et Euroopa Liit näib tahtvat liiget lahkumise eest karistada, ja võrdles seda Nõukogude Liidu taktikaga. „Õppetund ajaloost on selge: kui muuta EL-i klubi vanglaks, tahe välja saada ei vähene, see kasvab – ja me ei ole ainus vang, kes tahab põgeneda,” ütles Hunt.

Eesti suursaadik Londonis Tiina Intelmann tegi eile avalduse, milles nimetas võrdlust solvavaks. Mikser ütles täna, et nõustub suursaadiku öelduga. "Kuidas iganes suhtuda Euroopa Liitu – ja Ühendkuningriigis on see hetkel kindlasti tundlik teema – on ELi võrdlemine Nõukogude Liiduga kohatu," lisas Mikser. "Küllap tajuvad Nõukogude okupatsiooni seestpoolt näinud ja selle all elanud inimesed sellise võrdluse sobimatust lääne-eurooplastest teravamalt."

Mikser väljendas ka heameelt Briti peaministri Theresa May tänase avalduse üle, mille järgi pole EL-il siiski omaaegse Nõukogude impeeriumiga midagi ühist.

Delfi küsis lisaks, kas Briti ministrite viimaste ütluste valguses võib pidada realistlikuks võimalust, et riik lahkub EL-ist ilma lahkumislepinguta. Konservatiivse partei konverentsil peetud kõnedes ütlesid nii Hunt kui Brexiti-minister Dominic Raab, et leppete lahkumine on võimalik vaid juhul, kui EL annab Iirimaa piiri küsimuses järele.

Mikser tõdes vastuseks, et läbirääkimised Suurbritannia väljaastumise üle on alles pooleli. "Usume vastastikku sobivale kokkuleppele jõudmisse enne aasta lõppu," ütles Mikser. "Kokkuleppeta lahkumisest rääkimine on enneaegne ja põhjendamatu, arvestades, et ligi 90 protsenti lepingust on tänaseks kokku lepitud. Ükski otsus ei toimu ka üleöö ning vajadusel jõuame tulemuseks valmistuda."