Praeguseks kinnitatud ohvrite arv 844 suureneb veel kindlasti, kui päästjad jõuavad kõrvalisematesse kogukondadesse, mis reedeses 7,5-magnituudises maavärinas ja sellele järgnenud tsunamis kannatada said, vahendab Reuters.

Kümned inimesed on teadete kohaselt lõksus mitmete hotellide ja kaubanduskeskuse rusude all Palu linnas ning veel sajad jäid kardetavasti külades maalihete alla.

Indoneesia presidendi Joko Widodo sõnul on nende inimesteni jõudmine prioriteet.

„Evakueerimine ei ole veel lõppenud, on palju kohti, kus ei saa evakueerimist läbi viia rasketehnika puudumise tõttu, aga eile õhtul hakkas tehnika saabuma,” ütles Widodo. „Me saadame täna lennukitega Hercules nii palju toiduvarusid kui võimalik otse Jakartast.”

Indoneesia päästeteenistus teatas, et üks naine päästeti öösel Palu Balaroa linnaosas rusude alt.

Enamik kinnitatud hukkunuid on olnud umbes 380 000 elanikuga Palu linnas, kus võimud valmistavad ette massihauda hukkunute matmiseks kohe, kui nende isikud on tuvastatud.

Ligi kolm päeva pärast maavärinat ei olnud katastroofi ulatus veel võimudele täielikult teada. Hukkunuid võib olla tuhandeid.

Eriti valmistab muret umbes 300 000 elanikuga Donggala piirkond Palust põhjas ja epitsentrile lähemal ning veel kaks piirkonda, millega puudub kommunikatsiooniühendus.