Ametlik ohvrite arv on hetkel 384 inimest, aga see üsna tõenäoliselt suureneb, sest päästeametnikel ei ole õnnestunud veel hiidlainest laastatud piirkondadesse pääseda. Ametivõimude teatel saadeti piirkonda lisaüksusi, et aidata ajaga võidu jooksvaid kohalikke otsingu- ja päästeoperatsioonides, vahendab uudistekanal BBC.

Hiidlaine, mis oli umbes kolme meetri kõrgune, kihutas läbi mitme saarel asuva küla ja linna, vigastades sadu inimesi ja tekitades hulgaliselt rahalist kahju, hävitades hooneid ja sildu.

Tunnistajate videotelt on näha, kuidas inimesed põgenevad paanikas võimsa hiidlaine eest. Täna jätkuvad tugevad järeltõuked, kuigi uue hiidlaine tekkimise ohtu hetkel ametivõimude teatel ei ole. Tuhanded kodud, kauplused, haiglad ja hotellid on purunenud ja nende rusude alt päästetakse inimesi.

USA geoloogiateenistus (USGS) teatel leidis maavärin magnituudiga 7,5 aset kohaliku aja järgi kell kuus õhtul ja selle kese asus kümne kilomeetri sügavusel umbes 56 kilomeetri kaugusel Donggala linnast kirdes. Tsunamihoiatus anti meteoroloogiakeskuse poolt teadaolevalt enne, kui hiidlaine jõudis saart tabada.