"Täna kella 15 ajal teatati, et Lääne-Nigula valda Musa rabasse seenele ja marjule läinud seltskonnast on üks liige kaduma läinud," ütles Põhja päästekeskuse pressiesindaja Marie Aava.

Sündmuskohale reageerisid politseipatrullid Tallinnast ning politseipatrull Haapsalust, kes asusid meest rabast otsima mobiiltelefoni positsioneeringu abil. Varsti sai mehe mobiiltelefoni aku aga tühjaks. Õhku tõsteti PPA kopter. Sündmuskohal oli ka Päästeameti amfiibauto, mis koos patrullpolitseinikega raba läbi asus kammima. Juba olid valmis reageerima ka vabatahtlikud, kui üks hetk märkas PPA kopteri meeskonna liige hädasolijat õhust. Mees aidati mõned minutid pärast kella 19 rabast välja. Mehe jõud oli raugemas, kuid tervis siiski korras ja ta tuli omal jalal rabast välja.

Otsinguid juhtinud Lääne-Harju politseijaoskonna välijuht Ahti Jõemaa sõnas, et arvestades väljas valitsevat ilma ja suurt maa ala on õnn, et mees vahetult enne pimedat üles leiti. „Mees üritas esialgu omal jõul mobiiltelefoni rakenduste juhendamisel teed leida, kuid see sõi telefoni akut ning nii sai aku peatselt tühjaks. Mees kuulis politseisõidukite sireene, kuid ei saanud meiega tühja aku tõttu enam ühendust ega osanud meile vastu liikuda,“ selgitas välijuht.

„Seetõttu tuleb loodusesse minnes alati võtta kaasa täielikult laetud mobiiltelefon. Samuti on oluline riietuda võimalikult erksavärviliselt ning varuda joogivett ja tule tegemise vahendeid. Võõrasse kohta minnes tuleks seltskonnaga liikuda koos ning mitte kaotada ühtegi kaaslast silmist,“ lisas välijuht.