„Mis puutub teie võrdlusse tuntud sündmustega, kui Türgi hävitajad tulistasid alla meie lennuki, siis see on ikkagi teine olukord,” ütles Putin eile vastuseks Interfaxi küsimusele.

Putin selgitas, et siis tulistas Türgi hävitaja Vene lennuki alla teadlikult.

„Siin on see pigem traagiliste juhuslike asjaolude ahela moodi, sest Iisraeli lennuk ei tulistanud meie lennukit alla,” lisas Putin.

„Kui hukkuvad inimesed, eriti sellistel traagilistel asjaoludel, on see alati häda, häda meie kõigi jaoks, riigi jaoks, meie hukkunud seltsimeeste lähedaste jaoks. Eelkõige avaldan kaastunnet hukkunute lähedastele,” rõhutas Putin.

Vene luurelennik Il-20 tulistati alla ööl vastu eilset Vahemere kohal Süüria õhutõrjesüsteemi S-200 raketiga. Venemaa kaitseministeeriumi ametlik esindaja Igor Konašenkov teatas, et Vene lennuki seadsid löögi alla Iisraeli hävitajad.

Juhtunu tagajärjel hukkus 15 Vene sõjaväelast. Venemaa kaitseministeerium teatas, et hindab Iisraeli tegevust vaenulikuks ja jätab omale õiguse adekvaatseks vastuseks.

Putin rõhutas, et kaitseministeeriumi hinnang sündmusele on temaga täielikult kooskõlastatud.

„Loomulikult peame me seda veel tõsiselt uurima. Aga meie suhtumine sellesse tragöödiasse on väljendatud Vene Föderatsiooni kaitseministeeriumi avalduses, mis on minuga täielikult kooskõlastatud,” ütles Putin.

„Mis puudutab vastutegevust, siis see on suunatud eelkõige meie sõjaväelaste, meie objektide Süüria Araabia Vabariigis julgeoleku täiendavale tagamisele. Need on sellised sammud, mida märkavad kõik,” lubas Putin.

Kremli pressiteenistus teatas hiljem ka, et Putin vestles sel teemal Iisraeli peaministri Benjamin Netanyahuga.

„Vladimir Putin tuletas meelde, et Iisraeli õhujõudude sellised operatsioonid võetakse ette Süüria suveräänsust rikkudes. Antud juhul ei järgitud ka Vene-Iisraeli kokkuleppeid ohtlike intsidentide ärahoidmise kohta, mille tagajärjel sattus Vene lennuk Süüria õhutõrje tule alla,” teatas Kreml.

Putin kutsus üles selliseid olukordi edaspidi mitte tekitama.

Netanyahu lubas Kremli teatel edastada juhtunu uurimiseks informatsiooni Iisraeli lennuväe tegevuse kohta Süüria territooriumi kohal.

Netanyahu avaldas ka kaastunnet Vene sõjaväelaste hukkumise pärast. Putini ja Netanyahu vestlus toimus Iisraeli poole algatusel.