USA föderaalse ringkonnakohtu kohtuniku Randolph Mossi sõnul tuleb Papadopoulosel veeta vanglamüüride taga neliteist päeva, sest ta valetas föderaaluurijatele, et varjata oma kontakte venelaste ja Vene vahendajatega. Ta andis uurijatele valeütlusi 2017. aasta 27. jaanuaril, juurdluse alguses, kui uurijad tegid võtmetähtsusega otsuseid, sealhulgas selle kohta, keda üle kuulata.

USA 2016. aasta valimiste mõjutamist uuriv eriprokurör Robert Mueller ütles augusti lõpus kohtule, et kaebealune ei ole uurimisele olulist abi osutanud ja suur osa antud infost tuli alles pärast seda, kui valitsus näitas talle tema enda e-kirju, tekstisõnumeid, internetiotsingute ajalugu ja muud läbiotsimisorderite ja kohtukutsete abil saadud infot.

14-päevase vangistuse kõrval tuleb Papadopuolosel maksta ka 9500 dollari suurune trahv ja leppida veel ühe aasta pikkuse tingimisi vangistuse ja ühiskondlikult kasuliku tööga.

31-aastane Papadopuolos tunnistas kohtus, et tegi kohutava vea, mille eest ta maksis kallist hinda. „Mul on häbi, aga ma olen hea mees, kes taotleb innukalt lunastust,“ ütles ta.

Kuigi eriprokurör Mueller nõudis Papadopoulosele poole aasta pikkust reaalset vangistust, ütles kohtunik Moss, et määras mehele leebema karistuse, võttes arvesse tema siirast kahetsust.

Tema advokaat Tom Breen ütles reedel ajakirjanikele, et USA president takistab käimasolevat juurdlust oluliselt rohkem kui Trumpi endine välisnõunik Papadopoulos seda kunagi teha suutnuks.