Süüdistuses seisab, et 13. augustil 2017 peksis ta piinamise eesmärgil mitme tunni jooksul Tallinnas Vabaduse puiestee tänaval asuva elumaja korteris naisterahvast, kellega on ta varasemalt lähisuhtes olnud.

Menetluse käigus kogutud tõendid viitavad sellele, et pärast peksmist ja vägistamist viis ta autoga naise Paunkülas asuva veehoidla äärde, kus jätkas naise peksmist ning lõpuks kägistas ta ära. Uurimisversiooni kohaselt soovis Einroos varalist kasu saada. Süüdimõistmisel võib teda oodata eluaegne vanglakaristus.

Ta viibib kohtu loal vahi all alates 15.08.2017. Einroos ületas meediakünnise juba tunamullu. Ta pani toime avaliku korra rikkumise, kui väljendas Lasnamäel Laagna teel oma liiklusraevu kaasliiklejat kurikaga ähvardades. Lisaks ähvardas ta kannatanut tema vara rikkumisega.

Ülivärvilist paksu tuttmütsi, kollast t-särk ja teksaseid kandev Einroos toodi saali käe- ja jalaraudades. Mees korjas tutimütsi peast ja kurtis valjuhäälselt jalaraudade üle. "Ma ei ole kunagi põgenenud!"

Einroos protestis absoluutselt kõige üle: oma kaitsja, ajakirjanike, fotograafide, kinnipidamise, süüdistusakti ja protsessi üle. Ka kohtunikuga käitus ta üsna lugupidamatult, vastates pikkade ja väga segaste eepostega isegi nii lihtsatele küsimustele nagu tema haridus, elu- ja töökoht enne vahistamist jne.