Enamik tapetud loomadest olid suured pullid võimsate võhkadega, teatas Piirideta Elevandid AFP vahendusel.

Korjused leiti mitme nädala jooksul õhuvaatluse abil.

„Me alustasime õhuvaatlusi 10. juulil ja me oleme kokku lugenud 90 elevandikorjust alates vaatluste algusest,” ütles Piirideta Elevantide direktor Mike Chase AFP-le. „Me loendame surnud elevante iga päev.”

Loomad on Okavango deltas kaitsealal joomiskohtades suurekaliibrilistest relvadest maha lastud.

„Elevantide salaküttimise ulatus on kaugelt suurim, mida ma olen näinud või millest lugenud seni Aafrikas,” ütles Chase.

Salaküttimine järgnes Botswana pargivahtidelt relvade äravõtmisele varem sel aastal, teatas Chase.

Botswanas on Aafrika suurim elevantide populatsioon, üle 135 000 looma.

Aafrika elevantide arvukus on viimase aastakümnega kahanenud 111 000 võrra 415 000-ni, selgub Rahvusvahelise Loodushoiuliidu (IUCN) andmetest.

Tapatalgud jätkuvad hirmutavas tempos umbes 30 000 elevanti aastas, et rahuldada elevandiluunõudlust Aasias, kus võhad müüakse maha umbes 864 euroga kilogrammi eest.

Chase’i sõnul on elevandid Botswana põhjapoolsetes naaberriikides Sambias ja Angolas salakütitud väljasuremise äärele ja nüüd on salakütid suundunud Botswanasse.

Botswana turismiminister Tshekedi Khama kinnitas AFP-le, et salakütitud on tapnud kümneid elevante, kuid rohkem üksikasju ei avaldanud.

Varem valitses Botswanas salaküttide suhtes nulltolerants ja neid oli lubatud maha lasta.

Salaküttide ohvriks on langenud ka ninasarvikuid, teatas Chase. Viimastel kuudel on leitud kuus valge ninasarviku korjust.