Veider „Avaldus Valgest Majast” ilmus kolmapäeva õhtul säutsus Trumpi Twitteri kontol, milles ta ütles, viidates endale kolmandas isikus, et „president usub, et Kim Jong-uni ja tema vaheline suhe on väga hea ja soe, ja hetkel ei ole mingit põhjust raisata tohutult raha, korraldamaks ühine sõjaväeõppus Lõuna-Koreaga”.


Ajaleht The Military Times kirjutab, et avaldus paistis olevat vastus kaitseminister Mattise avaldusele kaitseministeeriumi teisipäevasel pressikonverentsil, mille kohaselt ei ole enam põhjust õppusi ära jätta. „Astusime selle sammu mitme suure sõjaväeõppuse peatamiseks heas usus pärast Singapuri tippkohtumist,” ütles minister ajakirjanikele. „Meil ei ole kavas (õppusi) rohkem edasi lükata.”


Ajaleht The Washington Post kirjutas teisipäeval, et välisminister Mike Pompeo visiit riiki jäeti ära pärast sõjakat kirja Põhja-Korea Korea Töölispartei keskkomitee aseesimehelt Kim Yong-cholilt, mille sisu ei ole avalikkusele teada.

Välisministeerium sai kirja eelmise nädala reedel ja välisminister Pompeo näitas seda ka president Trumpile, misjärel jõuti väidetavalt ühise otsuseni, et see oli liiga vaenulik, et säilitada head tahet ja minna visiidiga edasi.


Trump otsustas nõupidamise järel kirja olemasolu mitte mainida, teavitades olukorrast avalikkust. „Olen palunud välisminister Mike Pompeol mitte minna praegu Põhja-Koreasse, sest ma tunnen, et me ei tee piisavaid edusamme Korea poolsaare tuumavabaks muutmisel,” säutsus Trump oma Twitteri kontol.

Ta mainis ka Hiinat, öeldes, et „ta ei usu, et hiinlased aitavad tuumavabaks muutmise protsessile kaasa.”