Iraagi jesiidi vähemusse kuuluv Ashwaq langes ISIS-e kätte 2014. aastal, kui ta oli alles 14-aastane. Seejärel müüdi ta 100 dollari eest seksiorjaks mehele nimega Abu Humam. Kolme kuu pärast õnnestus tal mehe toidu sisse uinutit sokutada ja põgenes vangistusest.

Hiljem sai ta asüüli Saksamaal, kuid lahkus sealt pärast veebruaris toimunud kohtumist mehega, kes teda vangis hoidis ja vägistas.

„Kooliteel peatus minu kõrval auto ja ta istus selle esiistmel,” meenutab Ashwaq BBC-le antud intervjuus. „Ta pöördus minu poole saksa keeles ja küsis: kas sa oled Ashwaq? Värisesin hirmust ja ütlesin, et ei ole.” Selle peale olevat Abu Humam end nimepidi tutvustanud ja öelnud araabia keeles, et teab neiu elukohta.

Ashwaq tegi avalduse ka Saksa politseile, kellel pole seni meest tabada õnnestunud. Kurdi telekanalile Bas TV lisas Ashwaq, et politsei kinnitusel on Abu Humam staatuselt samasugune pagulane nagu temagi.

Pärast juhtunut naases neiu Põhja-Iraaki ja taotleb nüüd asüüli Austraalias. „Isegi kui ülejäänud maailm häviks, ei lähe ma enam Saksamaale tagasi,” ütles ta.

Saksamaal tegutsevad aktivistid ütlesid BBC-le, et tegu pole haruldase juhtumiga ja endiste orjapidajatega on kohtunud ka teised jesiidi pagulased.